Transport GRATUIT pentru elevi. Sorin Cîmpeanu: "Răspunsul este cât se poate de clar"

,
elevi
Transport gratuit pentru elevi.

Conform informațiilor transmise marți, 23 februarie, de către Sorin Cîmpeanu, se pregătește o ordonanță de Urgență care va garanta următoarea gratuitate.


In articol:

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a anunţat că elevii vor beneficia de transport gratuit pe mijloacele de transport în comun, dar şi în ceea ce priveşte naveta între localitatea de domiciliu şi cea unde învaţă. 

Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

Citeste si: Elevii ar putea renunța la masca de protecție în timpul orelor de sport? Sorin Cîmpeanu s-a consultat cu reprezentanții din Ministerul Sănătății

Sorin Cîmpeanu vine cu vești bune

Conform ministrului Educaţiei, naveta elevilor nu poate fi decontată deocamdată, deoarece face obiectul unei legi privind transportul nereglementat, potrivit capital.ro.

elevi
Naveta elevilor nu poate fi încă decontată.

Sorin Cîmpeanu a explicat că toți elevii beneficiază de gratuitatea integrală a transportului, însă cei care fac naveta sunt, deocamdată, puși în dificultate, iar pentru ei Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență.

"Gratuitatea transportului pentru elevi există, integral. Răspunsul este cât se poate de clar. Elevii beneficiază de gratuitate completă, atât pentru transportul local, cât şi pentru navetă. 

Naveta face obiectul legii 226, care nu a putut fi pusă în aplicare pentru că se referă la transportul nereglementat. Acesta fiind nereglementat, nu poate fi inclus la decontare. Avem în lucru în acest moment o OUG care să reglementeze naveta elevilor în regim de urgenţă, pentru ca sumele deja prevăzute în bugetul Ministerului Educaţiei, 100 de milioane de lei, să poată fi utilizate de îndată ce va fi aprobat bugetul", a

declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

Citeste si: Simulare BAC 2021. Ministerul Educației a anunțat când încep simulările pentru examenul de Bacalaureat

De asemenea, Cîmpeanu a subliniat că Ministerul Educației are cuprinsă în proiectul de buget suma de 100 de milioane de lei, bani ce pot fi utilizați de îndată ce bugetul va fi aprobat.

„Ne dorim clarificarea acestei chestiuni pentru a nu se întârzia decontarea efectivă a navetei elevilor, pentru că este un element extrem de important.

Pentru foarte mulți dintre ei această posibilitate de decontare face diferența între a putea merge la școală și a nu putea merge la școală. Sumele există în buget, gratuitatea este totală. Este vorba de o procedură care să coreleze cu legea această posibilitate de decont. Noi avem în atenție cu maximă urgență pentru a putea deconta de îndată ce legea bugetului va fi aprobată”, a conchis ministrul Educației.

Studenții nu vor mai călători gratuit

Studenții nu vor mai călători gratuit cu trenul, ci vor primi reducere de 50% la transportul feroviar, a anunțat premierul Florin Cîțu. 

Citeste si: ULTIMA ORA! Situatia care poate inchide scolile! Peste 600 de elevi au fost confirmati pozitiv!

„Un alt subiect care a fost dezbătut și este în Ordonanța de Urgență: este vorba despre acea gratuitate introdusă de PSD în 2017 pentru transportul studenților.

Se modifică și se revine la 50%. Eu nu văd aici un capăt de țară”, a declarat premierul Florin Cîțu

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ce note a luat Lidia Buble la BAC. Ce meserie are, de fapt, cântăreața

VIDEO Nicuşor Dan, la şedinţa de buget: Este un buget al curăţeniei, din care scoatem cheltuieli inutile

BOMBĂ! S-a aflat cine va câștiga Survivor România 2021! Este totul stabilit

Ce școli se închid? Anunțul făcut de ministrul Educației!

Mai mulți elevi au fost expuși la raze ultraviolete! Copiii au ajuns de urgență la spital

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies