Elevii ar putea renunța la masca de protecție în timpul orelor de sport? Sorin Cîmpeanu s-a consultat cu reprezentanții din Ministerul Sănătății

,
Conditiile in care elevii nu vor mai fi nevoiți să poarte masca
Elevii ar putea renunta la purtarea măstii în timpul orelor de sport

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în căutarea unei soluții pentru ca elevii să nu mai fie nevoiți să poarte masca de protecție în timpul orelor de sport de la școală.


In articol:

Sorin Cîmpeanu a declarat marți că s-a consultat cu reprezentanții din Sănătate, în urma discuțiilor au stabilit că ar putea fi acceptat ca elevii să renunțe la masca de protecție în timpul orelor de sport, cu condiția ca acestea să se desfășoare în aer liber.

Elevii ar putea renunța la mască în timpul orelor de sport

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat că s-a luat în calcul și faptul că în cea mai mare parte a școlilor din Europa purtarea măștii nu este obligatorie la orele de sport.

”Am dat exemplul tuturor țărilor europene care nu impun purtarea măștii în cadrul orelor de educație fizică. Există, în afară de regiunea Veneto, din Italia, în care încă există obligativitatea purtării măștii, singura regiune din Europa, mai există încă un caz special, cazul Franței, care recomandă ca orele de sport să se facă fără mască, dar să se facă în exteriorul școlii”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul Educației a precizat că a avut discuții cu reprezentanții Ministerului Sănătății, iar soluția accepată pănă la acest moment ar fi ca orele de sport să se desfășoare în spații deschise și numai în aceste condiții elevii nu ar mai fi nevoiți să poarte masca de protecție.

”Am discutat cu Ministerul Sănătății și punctul de vedere până acum este că ar putea fi acceptabil să nu se poarte mască doar în condițiile în care orele de sport se fac în exteriorul școlii, în spații deschise. După cum vedem, temperaturile din acest moment nu permit aplicarea acestei variante propuse de MS. Discuțiile vor continua”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Ministerul Sănătății a anunțat ce măști nu sunt eficiente împotriva Covid-19: "Aceste măști să nu fie purtate în pandemie"

Ce părere au medicii despre purtarea măștii în timpul orelor de sport

Medicul pediatru Mihai Craiu a fost întrebat dacă elevii ar trebui să poarte masca de protecție la orele de educație fizică, acesta a răspuns că acest lucru depinde de vârstă, de starea de sănătate și de locul și intensitatea efortului sportiv.

"Răspuns scurt: masca afectează capacitatea de efort, hiper-ventilația pe durată mai mare de 15 minute cu masca pe față nu e indicată", a spus medicul.

Aceste precauții sunt pentru sportul în interior, potrivit lui Mihai Craiu.

"Oxigenul în aer e de cam 21%, când purtăm mască sau fular concentrația scade la 19,5%, se știe din sporturile de performanță asta. E ca și când ai exersa la altitudine de 600 de metri.

Copiii ar trebuie fie să facă pauze în timpul orelor de sport, fie să nu folosească masca, să stea la distanță.

În aer liber- fără mască", a adăugat pediatrul Mihai Craiu.

Astfel, condițiile în care elevii vor putea scăpa de purtarea măștii de protecție la orele de educație fizică și sport vor fi acceptate doar în codițiile în care aceste ore se vor desfășura în aer liber, conform specialiștilor.

Citeste si: Elevii ar putea renunţa la masca de protecţie? Sorin Cîmpeanu: "Nu există obligativitatea purtării măştii"

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ce școli se închid? Anunțul făcut de ministrul Educației!

Benjamin Netanyahu anunță RĂZBOI TOTAL, după rachetele Hamas care au ucis israelieni: 'Ne vom intensifica şi mai mult puterea atacurilor'

Războinica Adelina Damian, angajata Kanal D! Ce rol are de fapt aceasta la Survivor România. Detalii neștiute până acum

Elevii ar putea renunţa la masca de protecţie? Sorin Cîmpeanu: "Nu există obligativitatea purtării măştii"

Vaccinarea obligatorie în România? Florin Cîțu a dat vestea momentului

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies