Vine valul trei al pandemiei de coronavirus! Raed Arafat: "Mulți cred că s-a terminat!"

Author: Marina Ionescu
România se pregătește de valul trei al pandemiei de COVID.

Pandemia nu s-a terminat, chiar dacă situația este una bună, stabilă, spune secretarul de stat Raed Arafat.

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, atrage atenţia ca Romania s-ar putea confrunta cu al treilea val al pandemiei de coronavirus in perioada urmatoare. 

Citeste si: Valeriu Gheorghiță: "România ar putea primi vaccinul Johnson & Johnson din aprilie"

România se pregătește de valul trei al pandemiei de COVID

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat că autoritățile se pregătesc pentru valul al treilea al pandemiei de coronavirus, în primul rând prin încercarea a-l evita.  Până când vom ajunge în situația Israelului, de exemplu, cu destul de mulți oameni vaccinați, acesta recomandă respectarea măsurilor.

"Pregătirea noastră este prin prevenirea de a apărea acest val.

Adică respectarea regulilor, respectarea măștii, respectarea măsurilor care sunt recomandate la acest moment. Și vedem că e greu, că lumea este clar că s-a săturat.

În același timp, văzând că suntem într-o situație relativ bună, măcar cu stabilitate la acest moment, mulți cred că s-a terminat. Noi încercăm să atragem atenția că situația nu s-a terminat, poate să se înrăutățească din nou, și din cauza asta trebuie să respectăm regulile în continuare, până avem un număr adecvat, suficient de oameni vaccinați, așa cum a făcut Israelul.

Deci, la acest moment, ne pregătim în sensul în care secțiile de Terapie Intensivă să continue să existe pentru a prelua pacienții respectivi. Suntem acum sub vârful de prin noiembrie când aveam peste 1,300 de pacienți în Terapie Intensivă, acum suntem la peste 900. Și aici, totuși, nu este puțin. Este destul de important numărul. Este important să păstrăm presiunea pe sectorul sanitar sub control."

Citeste si: Coronavirus în România, 23 februarie 2021. Câte cazuri noi au fost raportate în ultimele 24 de ore? Bilanțul pe județe și numărul de teste efectuate

Întrebat dacă lucrurile sunt sub control în ceea ce privește evoluția după redeschiderea școlilor, șeful DSU spune că au existat creșteri ușoare. 

Zonele din România în care există cel mai mare pericol de cutremur. Ultimul seism a avut loc astăzi

"Există unele schițe care schițează creșteri, dar controlabile. Nu pot să spun că avem creșteri vertiginoase, care să alerteze. Și există alte cifre care arată o staționare, un platou. Așa ca urmărim situația și acolo unde e nevoie s-au luat măsuri de carantinare zonală pe localități, în Maramureș, în Timiș, deci am avut mai multe localități care au fost carantinate, dar localități mici", a declarat Raed Arafat.

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a făcut declaraţii cu privire la valul 3 al pandemiei de COVID-19 în România.

"Pentru că ne gândim că este foarte posibil să apară un val 3 și la noi, drept care suntem în discuții în perioada aceasta și cred că vom definitiva un prim pas mare săptămâna viitoare. Va fi pe reorganizarea sistemului spitalelor COVID, non-COVID", a detaliat secretarul de stat.

 


Patrick, pus la zid de Mihaela, după ce a fost desemnat favoritul publicului în Gală! „Acum, Patrick, e foarte sigur pe el, e cel mai votat” Iată cine a fost fata care i-a luat apărarea!

După ce a fost desemnat cel mai votat concurent, Patrick și-a schimbat atitudinea și unele fete l-au pus la zid! Iată ce controverse răsunătoare s-au iscat in casa fetelor si cine i-a sărit in apărare lui Patrick!

Cookies