Când scăpăm de masca de protecție? Valeriu Gheorghiță a anunțat condiția pentru eliminarea măsurii!

,
masca de protectie
Cât vom mai purta mască?

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a vorbit despre momentul în care românii vor putea să renunțe la masca de protecție.


In articol:

A trecut aproape un an de când masca de protecție a devenit obligatorie, mai întâi în spațiile închise, după care, la izbucnirea cazurilor de coronavirus, și în spațiile deschise! Iată când scăpăm de aceasta și care e condiția pentru eliminarea măsurii! 

Valeriu Gheorghiță
Valeriu Gheorghiță anunță cât timp vom mai purta mască de protecție.

Citeste si: Ce se întâmplă cu vaccinul anti-Covid-19? Anunț important pentru persoanele programate să facă vaccinul începând cu 28 ianuarie

Cat timp vom mai purta masca de protectie

Valeriu Gheorghiță a declarat duminică seara, în cadrul unei televiziuni, că românii vor putea spune adio măștii de protecție atunci când se va ajunge la un grad ridicat de imunizare colectivă. 

„Toate cele trei forme de vaccin prezente în România protejează împotriva unor forme severe de boală. Beneficiile maximale se obțin la 10-14 zile după administrarea celei de-a doua doze. De aceea, este important ca persoanele vaccinate cu prima doză să vină și la rapel. În plus, studiile arată că prin vaccinare vom avea și o rată redusă a infecțiilor asimptomatice și implicit o scădere a riscului de transmitere”, spune Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Citeste si: Care sunt reacțiile adverse ale vaccinului Moderna? Propectul a apărut şi în română

„Slavă Domnului că astăzi avem un vaccin, prin care ne putem proteja, și vom vedea care va fi evoluția de aici înainte, însă suntem convinși cu toții, pentru că datele, inclusiv din România, dar și din celelalte țări unde campania de vaccinare a decurs foarte bine, arată o eficiență a vaccinului în viața de zi cu zi, în sensul în care s-a dovedit scăderea incidenței cazurilor de COVID-19. Acest lucru l-am observat și noi în rândul persoanelor vaccinate în etapa 1, de asemenea la persoanele care sunt vaccinate din centrele sociale, din căminele de bătrâni. La persoanele dializate iarăși se observă o scădere substanțială, chiar de peste 90 la sută a cazurilor de infecție cu SARS-CoV-2, conform colegilor din Iași, care au făcut o analiză mai detaliată”, a spus Valeriu Gheorghiță. 

Mai mult decât atât, nu vom mai purta masca de protecție atunci când specialiștii vor fi siguri că vaccinurile anti-COVID vor acoperi toate tulpinile virusului.

Citeste si: Anunt pentru toti angajatii! Ce BONUS ar putea primi daca se vaccineaza!

„În momentul în care vom ajunge la acel prag de imunizare colectivă şi în momentul în care nu constatăm emergenţa unor tulpini care nu sunt acoperite de vaccin, cu siguranţă la acel moment se poate renunţa şi la utilizarea măştilor de protecţie. Însă aș vrea să menţionez că prin folosirea corectă a măştilor de protecţie ne ferim de foarte multe alte infecţii cu transmitere respiratorie şi nu doar de infecţia cu SARS-CoV-2”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă,

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cum a ajuns un profesor universitar cu CV impresionant să comită o crimă abominabilă. Explicaţiile psihologilor

Câte mutații are virusul SARS-CoV-2 până acum? Dr. Radu Ţincu: „Vaccinul poate deveni inutil“

Putin nu și-a luat gândul de la Kiev: Șiderul de la Kremlin ia în calcul un nou asalt asupra capitalei Ucrainei (presă)

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Femeile cu acid hialuronic in buze, reacţii adverse la vaccinul anti-COVID-19! Anunțul făcut de experți

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies