Persoanele care refuză vaccinarea vor fi discriminate? Răspunsul lui Raed Arafat

,

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, a vorbit despre vaccinarea în România. Vor fi discriminate persoanele care refuză vaccinul împotriva coronavirusului?


In articol:

Raed Arafat a declarat că în România autorităţile nu s-au gândit să aplice discriminări şi reguli de restricţionare a persoanelor care nu se vaccinează, dar este posibil ca în anumite zone din străinătate în care se aplică limitări mai stricte anti-COVID să li se ceară cetăţenilor români să fie vaccinaţi pentru a se putea deplasa acolo.

Raed Arafat a vorbit despre vaccinarea în România

"Nu înseamnă (vaccinarea n.red) că îţi reiei normalitatea(...) E posibil să fie unele întruniri internaţionale care să îţi spună «poţi să vii dacă eşti vaccinat». E posibil, asta o să vedem. Ne aşteptăm să se întâmple şi asta.

În România noi am zis că nu vom aplica astfel de discriminări şi nu vom aplica astfel de reguli, dar afară, mai ales în zone în care a fost acum strict să nu se ducă nimeni, s-a desfăşurat numai online, e posibil să se spună că nu poţi să vii decât dacă eşti vaccinat", a afirmat şeful DSU.

Citeste si: Coronavirus în România, 3 ianuarie 2021. 3.034 de cazuri noi și 60 decese cauzate de COVID-19

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a mai adăugat că abia aşteaptă să se vaccineze şi el şi că aspectul cel mai important al vaccinării anti-COVID-19 este că chiar dacă o persoană va face apoi forme uşoare de coronavirus, nu se va mai ajunge la forme severe şi la sechele pulmonare sau la alte organe care să rămână pe perioade lungi sau chiar pe

viaţă.

A doua tranșă de vaccinuri anti-COVID

O parte din a doua tranșă de vaccinuri anti-COVID produse de Pfizer și BioNTech a ajuns marți dimineață în România. Este vorba despre dozele care vor merge spre Institutul Cantacuzino din București și la centrele regionale din Brașov, Craiova, Constanța și Iași.

În Bucureşti, distribuţia vaccinului se va face prin Ministerul Apărării Naţionale, transportul urmând să se realizeze cu ajutorul unor autofurgonete.

"Dispunem de un centru de depozitare pentru un milion şi jumătate de doze, în congelatoare speciale, cu temperaturi cuprinse între minus 60 până la minus 90 de grade Celsius", a menţionat purtătorul de cuvânt al Institutului "Cantacuzino".

 

Citește-ne pe
Citește și:

Testul care îți spune în 10 secunde dacă ai COVID-19. Unde există și când ar putea fi achizitionat?

Medicul Şerban Bubenek recunoaște că la terapie intensivă nu prea se mai salvează vieți: Doar 4 din 10 scapă

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Care este oraşul cu cele mai multe infectări noi cu COVID-19, din ţară

Persoanele care au avut coronavirus mai trebuie să se vaccineze? Răspunsul medicilor: „În momentul în care îşi administrează vaccinul...”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies