Valeriu Gheorghiță: "România ar putea primi vaccinul Johnson & Johnson din aprilie"

,
Vaccinul anti-COVID
România ar putea primi deja, în luna aprilie, primele doze de la compania Johnson & Johnson.

România ar putea primi, din luna aprilie, al patrulea vaccin anti-COVID, respectiv cel produs de compania Johnson & Johnson.


In articol:

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare antiCOVID, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că din aprilie România ar urma să primească primele doze ale vaccinului produs de compania Johnson & Johnson.

Medicul Valeriu Gheorghiță
Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că vaccinul produs de Johnson & Johnson va fi autorizat la jumătatea lunii martie de Agenția Europeană a Medicamentului.

Citeste si: Când scăpăm de masca de protecție? Valeriu Gheorghiță a anunțat condiția pentru eliminarea măsurii!

Vaccinuri anti-COVID de la Johnson & Johnson

România ar putea primi, din luna aprilie, vaccinuri anti-COVID de la a patra companie.  E vorba de serul produs de Johnson & Johnson.

"După cum știm, compania Johnson & Johnson și-a depus documentația în vederea obținerii autorizării de la Agenția Europeană a Medicamentului", a declarat Valeriu Gheorghiță la DigiFM.

Citeste si: Lista țărilor din zona galbenă a fost actualizată. Persoanele care nu mai sunt nevoite să stea în carantină

"Ne așteptăm ca la jumătatea lunii martie să se elibereze această autorizare de punere pe piață, ceea ce ar însemna că în aprilie am putea să primim deja primele doze și de la compania Johnson & Johnson", a adăugat medicul infecționist.

"Eficacitatea vaccinului este similară cu a celui de la AstraZeneca, însă are un avantaj foarte mare, acela că, la acest moment, se pare că este suficient să administrăm o singură doză de vaccin. Deci practic simplifică foarte mult procesul de vaccinare",  a spus Gheorghita.

Ce eficacitate are vaccinul anti-COVID de la Johnson & Johnson

Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, serul are o eficacitate foarte ridicată și e nevoie doar de o singură doză de administrare.

Conform companiei Johnson & Johnson, vaccinul său anti-COVID-19 a avut o eficacitate globală de 66% în testele clinice efectuate pe trei continente afectate de diferitele variante ale coronavirusului SARS-CoV-2.

Potrivit libertatea, la testele clinice, la care au participat aproape 44.000 de voluntari, nivelul protecţiei împotriva formelor moderate şi severe de COVID-19 a variat de la 72% în SUA la 66% în America Latină şi la numai 57% în Africa de Sud.

Citeste si: Testele rapide pentru Covid-19 recunoscute de Uniunea Europeană. Iată lista completă!

Vaccinul Johnson & Johnson foloseşte un adenovirus pentru a determina un răspuns imun al organismului împotriva coronavirusului.

"Este un vaccin tot pe bază de vector viral, pe bază de adenovirus. De această dată este un adenovirus de tip uman", a afirmat Valeriu Gheorghiţă 

Mai mult, acesta poate fi stocat la temperatura unui frigider, ceea ce facilitează distribuţia, spre deosebire de vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna.

"Condiţiile de stocare şi de distribuţie sunt similare cu o temperatură obişnuită de lanţ de frig, de +2- +8 grade. Deci iarăşi, am avea în portofoliu un al patrulea vaccin care ne va permite accelerarea campaniei de vaccinare", a completat Gheorghiţă.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Klaus Iohannis, anunț oficial despre pandemia de coronavirus în România: ”Avem speranța ca până în vară să...”

Next level în industria pompelor funebre - înmormântarea eco: Sicrie din ciuperci

ŞOC! Iată planul ascuns al lui Vladimir Putin cu Ucraina! Motivul real pentru care Armata rusă va intra în forţă în ţara vecină cu noi

ULTIMA ORA! Situatia care poate inchide scolile! Peste 600 de elevi au fost confirmati pozitiv!

ANPC: România a emis o nouă alertă privind măști de protecție neconforme pentru copii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies