Farmaciile ar putea deveni centre de testare și vaccinare anti-COVID. Nelu Tătaru a venit cu această propunere

,
Propunerea lui Nelu Tătaru
Farmaciile ar putea deveni centre de testare si vaccinare, propune Nelu Tătaru

Nelu Tătaru a venit cu propunerea ca farmaciile să devină centre de testare și vaccinare anti-COVID-19. Să luăm exemplu celorlalte țări care au luat deja această măsură.


In articol:

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a venit cu propunerea ca pe viitor românii să se poată testa pentru coronavirus în farmacii, de asemenea, framaciile să devină centre de vaccinare, cum se întâmplă și în alte țări.

Nelu Tătaru, farmaciile să devină centre de testare și vaccinare anti-COVID

Propunerea înaintată de fostul ministru al Sănătății, care acum este președintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, a venit în urma unei întâlniri cu Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România și Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România. 

”Un alt subiect de interes venit ca o propunere a fost și posibilitatea populației de a se testa în cadrul farmaciilor, cum de altfel s-a și întâmplat în anumite state din UE, precum Italia. În acest mod, cei care decid să se testeze, indiferent dacă sunt simptomatici sau asimptomatici, ar avea siguranța unui test efectuat corect, fără eroarea care poate apărea prin testarea proprie la domiciliu.

Nu putem exclude nicio discuție prin care, în viitorul apropiat, farmaciile să poată avea acces la vaccinarea populației”, a scris Nelu Tătaru pe Faceebok, după întâlnirea cu cele două asociații.

Nelu Tătaru
Oamenii s-ar putea vaccina în farmacii anti- COVID

Citeste si: Coronavirus în România, 24 februarie 2021. Câte cazuri noi de COVID-19 sunt? Bilanțul pe județe și numărul de teste efectuate

Bolnavii cronici ar trebui să primească medicamentele acasă

Nelu Tătari a mai discutat despre posibilitatea ca farmaciile să ducă acasă medicamentele bolnavilor cronici și celor care nu se pot deplasa și care, de multe ori, își procură medicamentația necesară cu întârziere.

”Am abordat un subiect extrem de important și semnalat tot mai des: dorința de a fi distribuite medicamente la domiciliu persoanelor bolnave cronic sau aflate în incapacitatea de a se deplasa pentru a-și achiziționa medicamentația. Aceste persoane sunt nevoite, în prezent, să recurgă la metode proprii pentru a avea acces la tratament. Din cauza lipsei de distribuire la domiciliu, de multe ori, această categorie vulnerabilă primește medicamentația cu întârziere sau nepăstrată în condiții optime la transport”, a

mai menționat fostul ministru. 

medicamente la domiciliu pentru bolnavi
Bolnavii cronici ar trebui să primească medicamentele acasă

Măsura pe care Nelu Tătaru o propune în urma discuțiilor pe care le-a avut cu cele două asociații, Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România și Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România, este pentru a ușura într-un fel sau altul sistemul medical, care ar trebui să se ocupe de cazuri grave, iar oamenii să nu mai fie nevoiți să stea la cozi interminabile pentru a se testa sau pentru a se vaccina împotriva COVID-19.

Dacă această măsură va fi adoptată, oamenii se vor putea testa și vaccina ati-coronavirus în orice farmacie, fără să fie nevoie să meargă la spital.

Citeste si: Vine valul trei al pandemiei de coronavirus! Raed Arafat: "Mulți cred că s-a terminat!"

 

Citește-ne pe

Citește și:

Coronavirus în România, 24 februarie 2021. Câte cazuri noi de COVID-19 sunt? Bilanțul pe județe și numărul de teste efectuate

USR, acuzații dure la adresa Ministerului Energiei și ANRE: 'De la 1 ianuarie, 5,5 milioane de români vor avea o explozie a preţului'

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Vine valul trei al pandemiei de coronavirus! Raed Arafat: "Mulți cred că s-a terminat!"

Valeriu Gheorghiță: "România ar putea primi vaccinul Johnson & Johnson din aprilie"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies