Până când va trebui să purtăm masca de protecție? Florin Roșu: "Va deveni un accesoriu până în anul..."

,

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași a spus până când va trebui să purtăm masca de protecție.


In articol:

Obligativitatea purtării măștii, precum şi distanţarea socială vor persista câţiva ani buni, potrivit managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Florin Roșu
Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Citeste si: Elevii ar putea renunța la masca de protecție în timpul orelor de sport? Sorin Cîmpeanu s-a consultat cu reprezentanții din Ministerul Sănătății

Cât timp vom purta masca de protecție

Florin Roșu a declarat că va trebui să purtăm masca de protecție cel puțin încă doi ani. Potrivit managerului Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, masca de protecție va deveni un accesoriu important în viața noastră 

„Masca va deveni un accesoriu care va face parte din viaţa noastră probabil până în anul 2023. Va depinde foarte mult şi de dorinţa populaţiei de a se vaccina, de a dobândi anticorpi şi de aşa zisa imunizare populaţională care trebuie să ajungă undeva la 80%. Am observat că există o dorinţă a populaţiei de a se vaccina, dacă în prima fază a existat o oarecare reticenţă, probabil şi din cauza cadrelor medicale care nu au explicat importanţa vaccinării”,  a declara Florin Roșu.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță: "România ar putea primi vaccinul Johnson & Johnson din aprilie"

Totodată, Florin Roșu a spus că purtatul măștii de protecție depinde foarte mult de dorința oamenilor de a se vaccina împotriva coronavirusului.

Acesta este de părere că am putea fi nevoiți să ne vaccinăm o dată sau de două ori pe an împotriva virusului.

„Cred că vom coexista o perioadă lungă de timp, câteva zeci de ani, probabil chiar 10 – 20 de ani, va fi la fel ca virusul gripal şi vom avea opţiunea de a ne vaccina. Aşa cum în momentul de faţă recomandarea la începutul sezonului rece este de a te vaccina antigripal, cred că va exista recomandare şi pentru vaccinarea anti SARS-CoV-2”,   a mai adăugat Florin Roșu.

Programările pentru etapa a treia de vaccinare

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a explicat la Digi24 cum va funcționa programarea pentru a treia etapa de vaccinare.

Citeste si: Cum se vor face programările pentru vaccinarea anti-COVID, în etapa a treia? Valeriu Gheorghiță: "Lista de aşteptare va fi disponibilă pe..."

"Lista de aşteptare va fi disponibilă pe platformă din data de 15 martie. Prin

operaţionalizarea listei de aşteptare, fiecare persoană va avea posibilitatea să se programeze, să opteze pentru un centru de vaccinare, va putea vizualiza câte persoane se află în faţă şi astfel putem estima şi momentul la care ar putea fi vaccinate. De ce am amânat această operaţionalizare a listei de aşteptare? Pentru că ne-am dorit practic să putem activa toate centrele de vaccinare, cele peste 750 de centre de vaccinare prevăzute în actuala campanie de vaccinare, tocmai pentru a da posibilitatea persoanelor să opteze pentru unul dintre aceste centre", a spus Gheorghiță.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Anunț de ultimă oră pentru toți profesorii din România! Ce se întamplă cu școala fizică

Cine sunt generalii care țintesc președinția Iranului

Războinica Adelina Damian, angajata Kanal D! Ce rol are de fapt aceasta la Survivor România. Detalii neștiute până acum

Ce școli se închid? Anunțul făcut de ministrul Educației!

Vaccinarea obligatorie în România? Florin Cîțu a dat vestea momentului

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies