Cum se vor face programările pentru vaccinarea anti-COVID, în etapa a treia? Valeriu Gheorghiță: "Lista de aşteptare va fi disponibilă pe..."

,
vaccin
Programările pentru etapa a treia a campaniei naționale de vaccinare împotriva coronavirus .

Medicul Valeriu Gheorghita a explicat cum se fac programarile pentru etapa a treia a campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.


In articol:

Medicul Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, a explicat ca programarile vor putea fi facute in platfoma de vaccinare incepand cu 15 martie, cand se va deschide lista de asteptare pentru romanii care vor sa se vaccineze. 

Valeriu Gheorghiță
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Citeste si: Farmaciile ar putea deveni centre de testare și vaccinare anti-COVID. Nelu Tătaru a venit cu această propunere

Declaratiile medicului Valeriu Gheorghita 

Potrivit medicului Valeriu Gheorghita, lista de asteptare in platforma de programari pentru vaccinarea anti-COVID va functiona din 15 martie, iar programarea efectiva la vaccin se va face direct din lista.

"Lista de aşteptare va fi disponibilă pe platformă din data de 15 martie. Prin operaţionalizarea listei de aşteptare, fiecare persoană va avea posibilitatea să se programeze, să opteze pentru un centru de vaccinare, va putea vizualiza câte persoane se află în faţă şi astfel putem estima şi momentul la care ar putea fi vaccinate.

De ce am amânat această operaţionalizare a listei de aşteptare? Pentru că ne-am dorit practic să putem activa toate centrele de vaccinare, cele peste 750 de centre de vaccinare prevăzute în actuala campanie de vaccinare, tocmai pentru a da posibilitatea persoanelor să opteze pentru unul dintre aceste centre", a spus Valeriu Gheorghiță.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță: "România ar putea primi vaccinul Johnson & Johnson din aprilie"

"Dacă operaţionalizam lista de aşteptare mai devreme de a pune practic în activitate aceste centre, reduceam foarte mult din opţiunile pentru care o persoană ar fi

putut să dorească să opteze. Or, din acest punct de vedere, cred că din 15 martie această listă va fi disponibilă şi fiecare persoană care va dori să se vaccineze o poate accesa înscriindu-se pe această listă", a adăugat el.

"Însă trebuie să ţinem cont de un aspect. După ce va deveni disponibilă această listă de aşteptare, programarea efectivă, adică ocuparea unui loc în platformă, se va efectua doar din această listă de aşteptare.

Practic nu vor mai exista persoane care se vor programa direct pe un loc liber, pentru că platforma va avea această primă opţiune, de a notifica în prima etapă persoanele care sunt în lista de aşteptare. Se aşteaptă 24 de ore pentru confirmare programării din partea persoanelor notificate şi abia apoi, dacă nu se ocupă toate locurile, vor fi vizualizate de către ceilalţi", a conchis Gheorghiță

 

Citește-ne pe
Citește și:

Vine valul trei al pandemiei de coronavirus! Raed Arafat: "Mulți cred că s-a terminat!"

Polițiștii intră puternic în piața țigărilor: percheziții la samsarii care vând tutun ilegal

Olivia Steer este un CADAVRU viu! Nu mai poate sta în picioare! Ce și-a făcut vedeta este de neimaginat

ULTIMA ORA! Situatia care poate inchide scolile! Peste 600 de elevi au fost confirmati pozitiv!

Cum pot evita carantina românii? Iată ce trebuiesă facă persoanele care se întorc în țară: "Prezintă un..."

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies