Ministrul Sănătății, vești proaste pentru români: „Aş prefera să închidem temporar...” Vor fi impuse restricții dure în perioada următoare?

,
 Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, anunț despre restricții
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, anunț despre restricții[Sursa foto: Facebook]

Numărul cazurilor noi de infectare cu COVID-19 este în creștere în România, iar ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, este de părere că ar trebui introduse restricții mai severe. Ce anunț a făcut?


In articol:

În ultimele zile, în România s-a constatat o creștere a numărului celor care se infectează cu noul coronavirus, lucru care îi îngrijorează pe specialiștii în sănătate. Ce spune ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, despre această situație și ce crede despre impunerea unui nou set de restricții?

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, precizări despre restricții și despre valul 3 al pandemiei de coronavirus

Deși bilanțul oficial   arată că zilnic sunt raportate peste 3000 de îmbolnăviri cu coronavirus, specialiștii sunt de părere că în orice moment situația se poate agrava, având în vedere că noua tulpină birtanică a coronavirusului deja se răspândește cu rapiditate în România. În acest context, din nou s-a pus problema închiderii școlilor. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, este de părere că nu școlile sunt problema, ci locurile unde oamenii se întâlnesc și sunt ignorate regulile, mai exact petrecerile organizate în diferite spații. Astfel, ministrul Sănătății consideră că astfel de spații ar trebui închise pentru a preveni infectarea cu coronavirus.

„Aş prefera să închidem temporar câteva locuri în care nu se respectă regulile, înainte să închidem şcolile. Aş prefera să fie respectate regulile.

Aş prefera sancţiuni mai dure, aceasta este preferinţa mea ca ministru al Sănătăţii şi preferinţa mea ca cetăţean. La petreceri ar trebuie să fie respectate regulile(...). Pe de o parte, noi nu suntem Ministerul COVID-19, ci Ministerul Sănătăţii, aşa încât ne pregătim în acest moment să revizuim fluxurile din mai multe spitale care tratează pacienţi COVID, tocmai că există şi alţi pacienţi cu alte patologii care au nevoie de asistenţă medicală.
Revizuim acum, împreună cu toate DSP-urile din ţară şi cu toate spitalele, aceste fluxuri în aşa fel încât spitalele să poate să ajute atât pacienţi cu COVID-19, cât şi pacienţi cu alte suferinţe. Dar, până una alta, nu putem exclude un alt treilea val. Asta înseamnă că păstrăm capacităţi care acum sunt libere în spitale tocmai pentru a avea posibilitatea să îngrijim pacienţi dacă va fi nevoie, sperăm să nu fie nevoie, dar nu putem exclude.”
, a precizat Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, potrivit digi24.ro.

Ministrul Sănătății consideră că petrecerile unde nu se respectă regulile reprezintă un adevărat pericol
Ministrul Sănătății consideră că petrecerile unde nu se respectă regulile reprezintă un adevărat pericol[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Bill Gates, dezvăluiri incredibile! Când se va sfârși pandemia? Vestea pe care întreaga Planetă o aștepta

Vlad Voiculescu este de părere că s-ar putea forma un al treilea val al pandemiei de coronavirus în România, motiv pentru care, în prezent, autoritățile fac pregătiri, astfel încât spitalele să facă față unui nou val de îmbolnăviri cu COVID-19, în cazul în care se va întâmpla acest lucru.

Citeste si: Anunț de ultimă oră pentru toți profesorii din România! Ce se întamplă cu școala fizică

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cum se vor desfășura nunțile în 2021? Mirii sunt dispuși să renunțe la petrecerile fastuase și să testeze invitații, doar ca să aibă loc evenimentul

Dependența de cripto-tranzacționare crește pe măsură ce criptomonedele proliferează (analiză Forbes)

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

Vine valul trei al pandemiei de coronavirus! Raed Arafat: "Mulți cred că s-a terminat!"

Valeriu Gheorghiță: "România ar putea primi vaccinul Johnson & Johnson din aprilie"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies