5 remedii naturale care te ajută să ameliorezi tusea

,
remedii naturale tuse

Simptomele neplăcute ale tusei pot fi ameliorate folosind remedii naturale 

[Sursa foto: PixaBay]

Tusea apare în cele mai nepotrivite momente, dar din fericire, aceasta poate fi ameliorată folosind o serie de remedii naturale. Iată 5 dintre cele mai eficiente remedii naturale care pot calma tusea.

Tusea reprezintă cel mai frecvent simptom care apare în momentul declanșării unei afecțiuni respiratorii. Indiferent că vorbim despre gripă sau răceala, tusea își face apariția în majoritatea situațiilor, aceasta provocând un disconfort major. Cum poate fi ameliorată tusea folosind remedii naturale?

5 remedii naturale care ameliorează tusea seacă și tusea productivă

Episoadele de tuse pot provoca un adevărat dezechilibru la nivelul organismului. Acestea afectează în mod semnificativ calitatea vieții și asta pentru că îngreunează desfășurarea anumitor activități. 

Indiferent de momentul în care apare tusea este important ca imediat după primele episoade de tuse să fie administrat remediul potrivit. De mare ajutor sunt remediile naturale, pe bază de plante, acestea fiind foarte eficiente în calmarea crizelor de tuse.

1. Ghimbirul

Ghimbirul este o plantă medicinală cu efect antiinflamator și antitusiv. Aceste proprietăți transformă ghimbirul într-un remediu natural eficient împotriva tusei. Ghimbirul acționează rapid și calmează musculatura căilor respiratorii, calmând astfel tusea. 

Ghimbirul este foarte eficient atunci când este consumat sub formă de ceai. Peste ghimbirul mărunțit se adaugă apă fierbinte, se acoperă timp de câteva minute, după care se consumă băutura obținută. 

2. Mierea

Mierea este folosită încă din cele mai vechi timpuri în calmarea diferitelor afecțiuni apărute la nivelul organismului. Acest ingredient natural este eficient pentru a calma durerile de gât și tusea, motiv pentru care se regăsește în majoritatea siropurilor și comprimatelor de supt, conform health.harvard.edu. Mierea este ingredientul principal care stă la baza siropului de tuse TheraTuss ProNatural*, 100% natural, obținut dintr-o combinație de plante și miere. Acest sirop calmează în mod natural tusea seacă și productivă, are o acțiune emolientă și este potrivit pentru întreagă familie, având în vedere că poate fi folosit atât de adulți, cât și de copii cu vârsta de la 1 an.  

 

remedii naturale tuse

TheraTuss ProNatural, sirop de tuse pe bază de plante și miere

[Sursa foto: PR]

Mierea poate fi adăugată în ceai, consumată ca atare sau în combinație cu lămâia, scorțișoara sau ghimbirul. Aceasta este considerată un antibiotic natural foarte eficient în calmarea afecțiunilor respiratorii.

3. Gargara cu sare

Un remediu natural eficient pentru a calma tusea este și gargara cu sare. Această soluție salină este foarte eficientă și este recomandată în special imediat după debutul răcelii. Despre beneficiile acestui remediu naturist s-a vorbit inclusiv într-un studiu publicat în American Journal of Preventive Medicine care spune că gargara cu sare se comportă asemenea unui dezinfectant natural care este de mare ajutor în combaterea efectelor neplăcute cauzate de infecţiile locale, conform adevarul.ro.

4. Nalba mare

Nalba mare este un alt remediu natural foarte eficient pentru calmarea afecțiunilor apărute la nivelul aparatului respirator. Aceasta are capacități emoliente, este bogată în antioxidanți și aminoacizi. Nalba mare se găsește în majoritatea remediilor pentru tuse pe bază de plante, inclusiv în siropul de tuse TheraTuss ProNatural*.

Nalba mare poate fi consumată sub formă de ceai, aceasta calmând tusea și iritațiile gâtului, potrivit wikipedia.org. 

5. Rădăcina de lemn dulce

Rădăcina de lemn dulce are proprietăți care contribuie la ameliorarea simptomelor neplăcute cauzate de tuse, fie ea seacă sau productivă. Rădăcina de lemn dulce are un puternic efect antiinflamator, antiviral, dar și proprietăți antimicrobiene, antioxidante și imunomodulatoare. Această plantă poate calma tusea puternică, acționând la nivelul căilor respiratorii.

*  TheraTuss ProNatural sirop este un dispozitiv medical. Citiţi cu atenţie instrucţiunile de utilizare de pe ambalaj. CE0477.

Bibliografie:

Chronic Respiratory Disease

https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/1479972315583043

https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/got-a-cold-try-some-honey

https://adevarul.ro/sanatate/medicina-naturista/gargara-apa-sarataun-remediu-dovedit-stiintific-alunga-tusea-durerea-gat-1_56435cd1f5eaafab2c81415c/index.html

https://ro.wikipedia.org/wiki/Nalb%C4%83_mare

 

Citește-ne pe
Pe aceeși temă:

Cookies