Vaccinul Johnson & Johnson a ajuns și în România! Este singurul pentru care este necesară o singură doză

,
johnson johnson vaccin
Vaccinul Johnson & Johnson a ajuns si in Romania

Miercuri dimineață 60.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson au ajuns în România și vor fi deocamdată stocate în depozit.


In articol:

Miercuri dimineață 60.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson au ajuns în România.  Serul va fi deocamdată stocat în depozit, până ce va fi luată o decizie cu privire la administrarea dozelor. Compania americană a amânat deocamdată lansarea serului în Europa, iar autoritățile din România au anunțat că așteaptă precizări legate de vaccin de la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Vaccinul Johnson & Johnson a fost livrat în România

Cei de la Johnson & Johnson au menționat marți că vor suspenda livrarea vaccinului către Europa deoarece investigează cazurile extrem de rare de formare de cheaguri de sânge, după administrarea vaccinului în SUA.

„Vaccinul Johnson&Johnson a ajuns în România! În această dimineață, în jurul orelor 6.40, au intrat în țară primele 60.000 de doze de vaccin Johnson&Johnson, prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II. Menționăm că, până în prezent, în Uniunea Europeană au fost autorizate patru vaccinuri împotriva COVID-19: Comirnaty (Pfizer), Moderna, Vaxzevria (AstraZeneca) și Janssen (Johnson&Johnson)”, au decalarat reprezentanții CNCAV, potrivit Digi24.

Peste 6,8 milioane de americani s-au imunizat până acum cu  vaccinul Johnson & Johnson.  În urma recomandării Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) şi a Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA), a fost întreruptă utilizarea acestui vaccin după decesul unei femei din cauza unor tulburări de coagulare a sângelui apărute după vaccinare.

Compania Johnson & Johnson s-a angajat în livrarea a 55 de milioane de doze de vaccin către Uniunea Europenă, până la sfârşitul lunii iunie. Gigantul farmaceutic a anunţat, însă, amânarea transporturilor următoare, marți.

Amânarea livrărilor „este o veste îngrijorătoare, pare că va fi la fel ca AstraZeneca”,  potrivit unui deputat european.

AstraZeneca a redus numărul dozelor pe care s-a angajat să le livreze Uniunii Europene până la sfârşitul lunii iunie cu 100 de milioane de unități, de la 300 de milioane la 200 de milioane.

Citeste si: Anunț important pentru românii care au ales să se vaccineze! La ce simptome trebuie să fie atenți cei imnunizați cu serul AstraZeneca?

Săptămâna trecută, Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţa că examinează patru cazuri rare de formare a unor cheaguri sangvine la persoane vaccinate cu vaccinul Johnson & Johnson în SUA, asemănătoare cu reacțiile adverse produse de serul AstraZeneca-Oxford.

Citeste si: Tulpina sud-africană COVID poate anula efectele vaccinării cu serul Pfizer! Ce au descoperit cercetătorii din Israel

 

Citește-ne pe

Citește și:

Breaking news! Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, demis de premier. Cine va fi ministrul interimar al Sănătății?

ULTIMĂ ORĂ | Ioan Niculae rămâne în penitenciar: decizia este DEFINITIVĂ

Un bebeluș a fost ars cu clor încins într-o creșă. Îngrijitorii nu au chemat Ambulanța și l-au lăsat să urle de durere

Ce este „pașaportul verde” și ce beneficii le poate oferi românilor, dacă va fi implementat

Când pot face rapelul persoanele care se infectează cu coronavirus între cele două doze? Valeriu Gheorghiță a oferit răspunsul

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies