Ce se va întâmpla cu vaccinul AstraZeneca? Valeriu Gheorghiță: „Se poate ajunge la orice scenariu.”

,
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) va lua o decizie cu privire la vaccinul produs de AstraZeneca
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) va lua o decizie cu privire la vaccinul produs de AstraZeneca[Sursa foto: unsplash]

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) urmează să facă un anunț oficial referitor la o posibilă legătură între vaccinul produs de AstraZeneca şi trombozele apărute la anumiți pacienţi imunizaţi cu acest ser. Ce anunț a făcut Valeriu Gheorghiță?


In articol:

Deși în România nu au fost confirmate cazuri de tromboze asociate vaccinului produs de AstraZeneca, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a anunțat că România va adopta măsurile care vor fi decise de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) cu privire la acest vaccin.

Ce s-ar putea întâmpla cu vaccinul AstraZeneca?

Valeriu Gheorghiță, anunț despre vaccinul anti-Covid-19 produs de AstraZeneca 

După ce au existat suspiciuni privind o posibilă legătură între administrarea vaccinului produs de AstraZeneca și apariția unor cazuri de tromboze, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a decis să facă investigații în legătură cu acest subiect, astfel că până joi, 8 aprilie 2021, reprezentanții EMA vor prezenta rezultatul evaluării și vor face noi recomadări privind vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca.

Citeste si: Ce efecte poate avea vaccinul AstraZeneca? Iată cele 7 simptome pe care trebuie să le urmăriți

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a precizat că se așteaptă ca Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) să facă noi recomandări cu privire la vaccinul AstraZeneca și că nu crede că acesta ar putea fi retras. Cu toate acestea, Valeriu Gheorghiță a subliniat că, în momentul de față, orice scenariu este posibil și că România se va alinia la măsurile care vor fi impuse la nivel european, totul pentru siguranța românilor. 

„Suntem și noi informați legat de declarația EMA. Nu s-a finalizat ședința. După, vor fi transmise recomandările clare, ne așteptăm să se transmită recomandări particulare. Nu ne așteptăm la o retragere a autorizării a acestui vaccin, probabil vor fi recomandări suplimentare.  

Sperăm să se facă aceste recomandări astfel încât să avem o sursă clară pe baza căreia să putem lua decizii. Mesajul e clar: așteptăm decizia EMA și recomandările.

În funcție de recomandări, România va adopta toate măsurile pentru siguranța tuturor, care e prioritară. Se poate ajunge în orice scenariu.”, a spus Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, potrivit digi24.ro.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19[Sursa foto: Facebook]

În România, campania de vaccinare anti-Covid-19 continuă, iar autoritățile își doresc ca în perioada următoare să se imunizeze un număr mai mare de persoane, astfel încât să fie atinsă imunitatea de grup. Dacă numărul celor care vor alege să se vaccineze va crește în următoarele luni, în luna septembrie a acestui an s-ar putea vorbi și în România despre imunitatea de grup, lucru care va permite relxarea restricțiilor. 

Citeste si: Un nou efect advers al vaccinului anti-Covid-19. Ce au raportat persoanele vaccinate? Specialiștii au solicitat un studiu amănunțit

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cum au explicat groparii din Prahova dansul pe manele alături de scheletul unei femei moarte de 16 ani

Vaccinul Moderna provoacă reacții adverse?! Pesoanele care s-au imunizat cu serul american se confruntă cu”Braț Covid” Ce spun specialiștii

The New York Times dezvăluie 'răscumpărarea' independenţei plătită de către Haiti Franţei: Suma este de opt ori PIB-ul țării în 2020

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

S-a aflat motivul pentru care vaccinul AstraZeneca produce cheaguri de sânge! Ce cred experţii norvegieni

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies