ULTIMA ORĂ! Florin Cîţu a spus CÂND vom scapa de restricții definitiv! Iata DATA la care va fi facut primul pas spre normalitate in România!

,
Premierul Florin Cîțu
Premierul Florin Cîțu a facut declaratii importante despre o posibila revenire la normal de la 1 iunie 2021.[Sursa foto: Facebook]

Premierul Florin Cîţu a lansat anuntul mult asteptat de toti romanii despre o revenire la normalitate! Care este data la care vom scapa de restrictii?


In articol:

In cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc luni, 5 aprilie 2021 la Palatul Victoria, Premierul Florin Cîţu a declarat ca de la 1 iunie 2021 se va putea vorbi despre o posibila revenire la viata normala. Acesta a mentionat ca va fi constituit un comitet interministerial in vederea stabilirii masurilor care ar putea fi luate incepand de la acea data.

Florin Cîţu a anuntat cand se va reveni la normalitate in Romania!

In ciuda faptului ca in Romania se inregistreaza inca multe cazuri noi de COVID-19, iar sectiile ATI sunt suprasolicitate, Premierul Florin Cîţu este foarte optimist si a anunţat înfiinţarea unui comitet interministerial menit sa asigure masurile neceesare pentru o „revenirea la normalitate” de la 1 iunie 2021.

Premierul Florin Cîțu
Premierul Florin Cîțu a facut declaratii importante in cadrul unei conferinte de presa la Palatul Victoria.[Sursa foto: Facebook]

"Este foarte important să înțelegem măsurile luate și să vedem ce facem în perioada următoare.  Cerusem o analiză de la supermarketuri referitoare la ce se întâmplă cu traficul în timpul zilei, la fiecare oră și voiam o analiză în care se ia în calcul și contextul. Analiza durează mai mult, dar vom avea și această analiză. Astăzi voi anunța constituirea unui comitet interministerial care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. Acesta este primul jalon pentru revenirea la normalitate.

Comitetul va fi în coordonarea premierului. Fiecare ministru va discuta cu cei din domeniul său și va veni cu soluții.", a spus Florin Cîţu, potrivit economica.net

Premierul s-a aratat increzator si in ceea ce priveste campania de vaccinare in Romania si a subliniat faptul ca la sfarsitul lunii iulie poate fi indeplinit obiectivul de 10 milioane de persoane imunizate cu cele doua doze de vaccin.

Totodata Florin Cîţu a mai precizat nu se va aplica in tara noastra masura pasaportului COVID-19, sau a certificatului verde, in vederea deschidrii economiei si a turismului.

"Campania de vaccinare, știți foarte bine, mă uit, iau în calcul lunile aprilie și luna mai, în aceste două luni vom avea 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România, la finalul lunii mai vom avea poate 5 milioane de persoane vaccinate și în scenariul optimist chiar 6 milioane de români vaccinați.

5 milioane de persoane vaccinate reprezintă peste 50% din populație care va fi vaccinată. Putem vorbi la sfârșitul lunii mai de revenirea la normalitatea.

Este nevoie și am spus-o și la întâlnirea cu cultele, este nevoie de o implicare a bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural. Așa cum arată lucrurile astăzi, vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de români la finalul lunii iulie. Dar toată lumea trebuie să meargă să se vaccineze. Am făcut tot ce este posibil. Vorbeam de finalul lunii septembrie, acum putem avea 10 milioane de români vaccinați la finalul lunii iulie. Așa cum arată lucrurile acum, merg în direcția corectă. Din păcate, însă, numărul persoanelor programate este de 700.000. Am ajuns într-o zonă de platou. Pe București avem o stabilizare în ultimele zile. În județul Timiș scade. Măsurile pe care le-am luat dau rezultate. Să aveți răbdare.
1 iunie este primul pas pe care îl văd. Nu înseamnă o deschidere 100%. Acest comitet va include toate ministerele. Mă gândesc să includem și asociații și patronate. Avem timp să pregătim deschiderea. Și am arătat clar că atunci când ai discuții, rezultatele sunt bune.", a mai adaugat Premierul Cîţu, potrivit digi24.ro

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, anunț despre restricții: „Ce aveam noi până la momentul ăsta...” Ce urmează în România în luna aprilie?

Citeste si: Premierul Florin Cîţu, vești proaste pentru bugetari! Ce se va întâmpla cu salariile lor anul viitor?

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Florin Cîțu, anunțul momentului despre măsurile de relaxare. Când va reveni România la normalitate și ce se întâmplă cu concediile românilor?

Cseke Attila: De luni va trebui certificat verde pentru aproape orice activitate şi la intrarea în instituţiile publice/ Evenimentele private, complet interzise

BOMBA SUPREMĂ DESPRE VACCIN! Celebrul părinte Ciprian Grădinarul, duhovnicul oamenilor influenți, RUPE TĂCEREA! Este un SCANDAL fără precedent! Care este ADEVĂRUL

Când vom renunța complet la masca de protecție? Alexandru Rafila a oferit răspunsul: „Am putea scăpa prin...”

Alexandru Rafila, despre valul al treilea al pandemiei: "Ar putea să țină o perioadă de..."

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies