Ce restricţii ne așteaptă de Paşte? Declarațiile Ministrului Vlad Voiculescu, în legătură cu prelungirea stării de urgență

,
restrictii paste 2021
Ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu a adus clarificari cu privire la data cand se vor decide restrictiile de Paste

Ministrul Sănătății a declarat că starea de urgență va fi prelungită până pe 14 aprilie, iar restricțiile de Paște vor fi stabilite la aceeași dată.


In articol:

Starea de alertă va fi prelungită până pe data de 14 aprilie, potrivit ministrului Vlad Voiculescu. El a menționat și care va fi situația interdicțiilor impuse pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu COVID, în perioada Paștelui. Potrivit ministrului, a avut deja loc o prima discuție între reprezentanții BOR și Guvern.

Detaliile exacte cu privire la restricțiile de Paște vor fi stabilite abia după 14 aprilie, când se va prelungi starea de alertă.

Ce a declarat ministrul Vlad Voiculescu despre starea de urgență și restricțiie de Paște

”A fost relativ clar, sperăm cu toții ca noapte de Înviere să aibă cât mai puține măsuri de protecție. Vă rog, nu le mai spuneți restricții, nu vrea nimeni să impună restricții, sunt măsuri de protecție a oamenilor. Dacă eu respect o măsură, o respect în primul rând să mă protejez pe mine și pe ai mei. Nu vrea nimeni să impună niște restricții!”, a declarat, joi, Vlad Voiculescu, potrivit romaniatv.net. 

Joi,  Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a dezvăluit faptul că, momentan, nu se ia în calcul acordarea unor facilităţi pentru cei care se vaccinează. În următoarele două luni 7 milioane de doze de vaccin vor ajunge în țară.

„Vaccinarea este voluntară. Nu se pune problema acordării unor facilităţi în acest moment. Cine vrea să se vaccineze este binevenit şi sunt vaccinuri şi vor fi în perioada următoare pentru toată lumea. Primim peste 7 milioane de vaccinuri doar în următoarele două luni”, a menționat Vlad Voiculescu, după participarea la sărbătorirea a 100 de ani de la înfiinţarea Institutului „Cantacuzino”.

Voiculescu amenționat și că, la nivel internaţional, există discuții cu privire la posibilitatea persoanelor vaccinate de a participa la anumite activități.

„E o discuţie la nivel internaţional. Cu siguranţă, la un moment dat, ar putea să existe o discuţie despre vaccinare, testare şi alte modalităţi de a participa la anumite activităţi în siguranţă, fie că vorbim despre restaurante, fie că vorbim despre diverse evenimente, dar nu avem în acest moment o discuţie în sensul acesta în România”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Joi, Grupul de Comunicare Strategică a confirmat alte 6.115

cazuri de infectare cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore. Dintre aceștia 136 de pacienţi au decedat, iar 1.434 sunt internaţi la ATI.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, anunț despre restricții: „Ce aveam noi până la momentul ăsta...” Ce urmează în România în luna aprilie?

Numărul cazurilor este, astfel, în creștere. Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, este cel mai mare în Ilfov – 9,45, fiind în creştere, iar în Bucureşti este de 7.06,

faţă 7,08 cu o zi în urmă. Cumulat, 13 judeţe au o rată a infectării peste 3 la mie.

Citeste si: Alexandru Rafila, despre valul al treilea al pandemiei: "Ar putea să țină o perioadă de..."

 

Citește-ne pe
Citește și:

Carantină lângă București! Ordinul intră în vigoare de astăzi, 1 aprilie 2021

GRAFIC - Pandemia dă semne de revenire în România

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

Alexandru Rafila, despre valul al treilea al pandemiei: "Ar putea să țină o perioadă de..."

Stare de urgență în Moldova, în următoarele două luni! Urmează carantină totală?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies