Carantină lângă București! Ordinul intră în vigoare de astăzi, 1 aprilie 2021

,

Decizie radicală luată în apropierea Capitalei, mai multe localități vor intra în carantină de astăzi, 1 aprilie. Prefectul județului a anunțat că această măsură va fi în vigoare 14 zile. Ce localități intră de astăzi în carantină?


In articol:

Noul ordin de carantinare va intra în vigoare de astăzi, 1 aprilie, de la ora 22:00, pentru 14 zile. Această decizie a fost adoptată în urma analizei de risc realizate de Direcția de Sănătate Publică.

Care sunt localitățile din apropierea Capitalei care vor intra în carantină de astăzi, 1 aprilie

Prefectul județului Ilfov a anunțat, printr-un comunicat de presă, că începând de astăzi, 1 aprilie, 5 localități din județul Ilfov vor intra în carantină pentru 14 zile. Această măsură s-a adoptat după ce Direcția de Sănătate Publică a realizat o analiză de risc.

Conform comunicatului de presă emis de Prefectura Ilfov, comuna Cernica și satele aparținătoare intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 01.04.2021, de la ora 22:00. 

”Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov și a avizului Institutului Național de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a adoptat în ședință extraordinară Hotărârea nr. 63 din 31.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Cernica, cu satele aparținătoare Cernica, Bălăceanca, Căldăraru, Poșta și Tânganu, județul Ilfov”, este transmis în comunicatul respectiv.

Se impune carantina in Cernica
Cernica intra in carantina pentru 14 zile

Citeste si: Stare de urgență în Moldova, în următoarele două luni! Urmează carantină totală?

Situația în România astăzi, 1 aprilie

Conform datelor emise de Grupul de Comunicare Strategică astăzi, 1 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 958.918 de cazuri de persoane confirmate cu COVID-19, iar 856.405 de persoane au fost declarate vindecate.

În urma testelor efectuate la nivel național au fost înregistrate 6.115

de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut un test COVID pozitiv înainte.

De asemenea, în urma retestării persoanelor care a fost confirmate înainte pozitiv cu COVID-19, 1.135 de  au fost reconfirmate pozitiv. 

Până astăzi, 23.674 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Bilant COVID 1 aprilie
Coronavirus in Romania azi, 1 aprilie

Citeste si: Lockdown total, timp de 21 de zile! În ce țară europeană se impun restricțiile

În intervalul 31.03.2021

(10:00) – 01.04.2021 (10:00) au fost raportate 136 de decese (76 bărbați și 60 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 3 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 18 decese la categoria de vârstă 50-59

ani, 36 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 49 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 29 decese la categoria de peste 80 de ani.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Alexandru Rafila, despre valul al treilea al pandemiei: "Ar putea să țină o perioadă de..."

România dă drumul la spectacole în aer liber cu 500 de oameni

Diana Șoșoacă BĂTUTĂ măr de o altă femeie celebră! Cum s-a ajuns la un scandal fără precedent

Stare de urgență în Moldova, în următoarele două luni! Urmează carantină totală?

O femeie a avut o reacție alergică severă după vaccinarea cu AstraZeneca: "Corpul meu era inflamat și fierbinte."

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies