Noi restricții de călătorie! Carantină obligatorie pentru românii care vor să meargă în Italia

,
carantina italia
Romanii care vor calatori in Italia trebuie sa stea in carantina cinci zile dupa ajungerea in tara

Autoritățile din Italia vor impune carantina obligatorie de cinci zile pentru persoanele care sosesc în țară din alte state UE.


In articol:

Au apărut noi restricții de călătorie pentru români. Autoritățile din Italia au decis că toate persoanele care sosesc din celelalte ţări ale Uniunii Europene, inclusiv călătorii care revin, vor fi nevoite să stea în carantină obligatorie timp de cinci zile. Anunțul a fost făcut marţi de surse din Ministerul Sănătăţii italian, potrivit Reuters.

Carantină obligatorie pentru românii ajunși în Italia

Orice persoană care provine din Uniunea Europeană va trebui să efectueze un test COVID înaintea plecării și să respecte o carantină de cinci zile. La finalul acestei perioade, va trebui făcut un nou test COVID. Această măsură era deja în vigoare pentru cetățenii din afara UE ajunși în Italia, conform  Agerpres.

Măsura ''se aplică tuturor celor care pleacă şi sosesc'' în țară, inclusiv cetăţenilor italieni, a spus un reprezentant al Ministerului Sănătăţii.

Nu se cunoaște, încă, data exactă de intrare în vigoare a acestei noi restricţii. Se presupune că va fi implementată înainte de Paştele catolic, care începe sâmbătă şi se încheie luni, deoarece în mod tradiţional este o perioadă în care mulți turişti străini călătoresc în Italia, conform Digi24.

Există deja restricţii severe în Italia pentru a limita răspândirea coronavirusului, precum închiderea barurilor şi a restaurantelor, limitarea deplasării etc.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, pandemia de COVID-19 a cauzat moartea a peste 108.000 persoane în Italia.

Citeste si: Protestul anti-restricții i-a scos din casă și pe artiștii din industrai muzicală. Tzancă Uraganu și Niculina Stoican au luat parte la manifestații

Ce restricții s-au impus în alte țări europene

Majoritatea țărilor europene au apelat la interdicții de circulație pe timpul nopții pentru a reduce riscul de infectare cu coronavirus, potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență.

În țări precum Austria, Ungaria, Slovacia, Albania și Portugalia restricțiile încep la ora 20. În Spania, Bosnia și Herțegovina, Luxemburg și Cipru interdicția de circulație pe timp de noapte începe la ora 23. În Scoția și Anglia interdicția este totală, fiind zonele unde au fost aplicate cele mai severe măsuri, similar cu Grecia.

Interdicția de deplasare pe timp de noapte  începe în Turcia la ora 21:00 și se termină la ora 05:00.

Citeste si: Prima reacție a lui Raed Arafat după protestele anti-restricții! Urmează o relaxare a interdicțiilor?

Acolo există și un sistem pe grupe de vârstă. Persoanele de peste 65 de ani au voie să părăsească domiciliul în intervalul orar 10:13, iar cei de peste 20 de ani între ora 13:00 și ora 16:00.

Citeste si: Restricții de noapte, impuse în mai multe țări din Europa! Cum se compară cu cele din România?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Protestul anti-restricții i-a scos din casă și pe artiștii din industrai muzicală. Tzancă Uraganu și Niculina Stoican au luat parte la manifestații

BREAKING 126 de cazuri noi și un deces în ultimele 24 de ore

Bombă în showbiz! Jador, îndrăgostit nebunește! Cine este femeia care l-a făcut analfabet și l-a refuzat

Klaus Iohannis, prima reactie dupa protestele romanilor! "Ura si violenta nu duc niciodata la rezultate constructive pentru societate!"

Raed Arafat a anunțat când se vor ridica restricțiile! Valul trei al pandemiei va fi ultimul prag cu măsuri pentru români. Ce trebuie să știe toți românii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies