Raed Arafat a anunțat când se vor ridica restricțiile! Valul trei al pandemiei va fi ultimul prag cu măsuri pentru români. Ce trebuie să știe toți românii

,
Arafat, ultimul hop al pandemiei
Raed Arafat, când se vor ridica restrictiile

Secretarul de stat, Raed Arafat, a declarat, luni, că românii vor putea reveni la normal în curând, iar măsurile în vigoare se vor ridica în scurt timp. Românii mai au de trecut un ultim hop al pandemiei, a anunțat șeful DSU.


In articol:

Raed Arafat a venit și cu vești bune, acesta a declarat, luni, că România mai are de trecut un ultim prag al pandemiei, iar măsurile în vigoare vor mai rămâne pentru scurt timp.

Când se vor ridica restricțiile? Raed Arafat vine cu vești bune 

Raed Arafat a declarat, luni, că românii mai au un singur prag al pandemiei de trecut, iar restricțiile mai sunt necesare 3-4 săptămâni pentru a putea reveni la normal. Șeful DSU a mai spus că ne adaptăm controlat situației în acest fel. 

Acesta a mai spus că se caută soluții pentru a stopa creșterea numărului de infectări, însă dacă măsurile nu sunt respectate, nici îmbunătățirile nu se vor vedea. Este nevoie de puțin timp pentru a vedea dacă noile măsuri impuse sunt benefice.

”Dacă continuă să crească, trebuie să vedem de ce continuă să crească, să vedem ce altceva trebuie făcut ca să nu mai crească. Dar asta înseamnă ca măsurile astea să se aplice, să aibă efect măcar 2-3 săptămâni. Sunt, în principal, măsuri de weekend. trebuie să treacă măcar 2-3 weekenduri să vedem cum merg. Măsurile care se aplică pe întreaga săptămână trebuie să treacă măcar 2 săptămâni să vedem cum merg. Eu sper să aibă efect, dar nu se așteaptă efectul niciodată imediat.”,  a spus Arafat.

Arafat, masuri pentr inca 3-4 saptamani
Arafat, despre situația pandemiei in tara

Citeste si: Magazinele revin la programul normal?! Raed Arafat a făcut anunțul în urmă cu puțin timp. Ce se întâmplă cu noile restricții

Secretarul de stat a dat ca exemplu Timișoara, orașul care a înregistrat în această perioadă cea mai mare creștere a infectărilor cu COVID-19.

Acesta a subliniat că rezultatele nu sunt imediate.

”Ați văzut și discuțiile care au fost la Timișoara. Lumea zicea că crește, da. La început continuă să crească, după care se stabilizează, începe să scadă… dacă se respectă regulile. Dacă măsura de carantină nu se respectă, atunci poate să rămână tot timpul acolo”, a continuat el.

Raed Arafat, despre situația din Capitală

Raed Arafat a fost întrebat și despre situația din București-Ilfov, iar el a spus că nu se gândește la o scădere a cazurilor, ci la o încetinire.

”Dacă încep aceste măsuri, noi sperăm să vedem măcar o încetinire, nu neapărat o scădere, după care platou, după care să înceapă să scadă, cam asta este modul în care se întâmplă. Înseamnă măcar 3-4 săptămâni, să vedem.”,  a mai spus el.

Șeful DSU a transmis un mesaj pentru cei care au ieșit în aceste zile în stradă și au protestat împotriva noilor restricții.

”Să fie atenți de unde își iau informațiile și să se gândească că toți au rude și au bătrânii lor și oamenii vulnerabili care pot mâine-poimâine să se trezească cu ei în spital. Atunci poate că o să gândească altfel.”,  a spus acesta.

Citeste si: Se anunță proteste în toată țara! Românii sunt nemulțumiți de noile restricții impuse de autorități. Oamenii anunță că vor ieși, din nou, în stradă

 

Citește-ne pe

Citește și:

Un arhitect spulberă mitul vieţii de 5 stele de la Cluj: „Trăim într-o sărăcie generalizată”

Se anunță proteste în toată țara! Românii sunt nemulțumiți de noile restricții impuse de autorități. Oamenii anunță că vor ieși, din nou, în stradă

Video| Fostul avocat al lui Trump, Rudy Giuliani: 'Începem să trăim într-un stat fascist'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce se va întâmpla în Capitală dacă rata de infectare cu COVID-19 va ajunge la 7,5 la mie? Raed Arafat a făcut anunțul. Ce măsuri se vor impune

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies