Decizie de ultimă oră! Restricțiile se amână. Anunțul făcut de premierul Florin Cîțu: „Am avut o discuție cu domnul Arafat și...”

,
Premierul Florin Cîțu a anunțat că restricțiile vor intra în vigoare începând cu 28 martie 2021
Premierul Florin Cîțu a anunțat că restricțiile vor intra în vigoare începând cu 28 martie 2021[Sursa foto: Facebook]

Premierul Florin Cîţu a făcut un anunț important cu privire la restricțiile care ar fi trebuit să intre în vigoare în aceasă seară, precizând că data aplicării acestora va fi amânată. Care este motivul și când vor impuse noile măsuri?


In articol:

Noile restricții gândite de autorități pentru a preveni răspândirea noului coronavirus în comunitate ar fi trebuit să intre în vigoare în seara de vineri, 26 martie 2021, imediat după publicarea lor în Monitorul Oficial.

Lucrurile s-au schimbat între timp, după cum a anunțat premierul României, Florin Cîțu, prin intermediul unui mesaj publicat pe contul de facebook.

Restricțiile se amână! Premierul Florin Cîțu a precizat motivul pentru care s-a luat această decizie 

Chiar dacă numărul de infectări cu noul coronavirus este în continuă creștere în România, iar în multe localități rata de incidență depășește 6 cazuri la mia de locuitori, premierul Florin Cîțu a anunțat că restricțiile nu vor fi impuse imediat, așa cum au anunțat autoritățile anterior, ci noile măsuri vor fi adoptate începând cu data de duminică, 28 martie 2021.

Premierul Florin Cîțu a precizat, într-o postare pe contul de Facebook, că decizia amânării intrării în vigoare a restricțiilor a fost luată după mai multe discuții cu Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU). Premierul a spus că restricțiile vor fi amânate pentru ca operatorii economici să aibă la dispoziție suficient timp pentru a se adapta noilor măsuri.

„Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri.

Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie.”, a scris Florin Cîțu, premierul României, pe contul personal de facebook.  

Citeste si: Raed Arafat, declarație de ultimă oră! Ce trebuie să facem în zilele în care magazinele se închid la ora 18.00

Florin Cîțu, premierul României
Florin Cîțu, premierul României [Sursa foto: Facebook]

Ce restricții vor intra în vigoare de duminică, 28 martie 2021?

Autoritățile au anunțat noi restricții începând de duminică, 28 martie 2021. În localitățile cu incidență mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, circulația persoanelor în afara locuinței nu va mai fi permisă după ora 20:00 pe întreaga durată a săptămânii. În cazul în care rata de incidență este peste 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000

de locuitori, circulația după ora 20:00 este interzisă, însă doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.  

Magazinele vor funcționa în zilele de vineri, sâmbătă și duminică doar până la ora 18:00 acolo unde rata de incidență depășește 4 cazuri la mia de locuitori, iar dacă rata de infectare este peste 7,5 la 1000 de locuitori, programul magazinelor se va reduce până la ora 18:00 pe întreaga durată a săptămânii. 

Citeste si: Anunțul autorităților despre declarația pe propria răspundere. Cum trebuie completată după impunerea noilor restricții?

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cum se va desfășura Slujba în noaptea pe Paști! Ce măsuri trebuie să respecte românii. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de Patriarhul României

VIDEO Indivizi înarmați și îmbrăcaţi în combinezoane de protecţie sanitară au jefuit o bancă din Ciudad de Mexico

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Călătoriile în străinătate, interzise! Unde a fost impusă măsura și ce amenzi riscă cei care încalcă regula?

Raed Arafat atrage atenția: „Populaţia să fie foarte atentă la...” Când ar trebui să meargă românii de urgență la medic?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies