Raed Arafat, declarație de ultimă oră! Ce trebuie să facem în zilele în care magazinele se închid la ora 18.00

,
restrictii magazine
Magazinele vor fi inchise de la ora 18.00 in weekenduri in mai multe localitati

Guvernul a aprobat noi restricții potrivit cărora magazinele vor fi închise de la ora 18.00 în weekend-uri, în mai multe localități.


In articol:

Raed Arafat a făcut o serie de clarificări joi seara lgate de modul în care românii ar trebui să procedeze atunci când merg la cumpărături având în vedere noile restricții. Declarațiile secretarului de stat au venit după o ședință de Guvern în care s-au decis noile restricții la nivel național.

Astfel, în mai multe localități din țară magazinele se închid la ora 18.00 și restricțiile de circulație intră în vigoare la ora 20.00.

Ce a declarat Raed Arafat, legat de închiderea magazinelor la ora 18.00

Secretarul de stat MAI, Raed Arafat, a lansat un apel la populația generală, cu privire la noile resticții impuse de Guvern și cum ar trebui să acționăm în perioada următoare.

„Am să vă spun sfatul pe care îl dau. În primul rând, am menționat să fie și un ordin al ministrului sănătății și al ministerelor de resort, probabil Ministerul Economiei, care vor stabili inclusiv care sunt regulile, numărul de persoane în magazin și în spațiul respectiv și cum se va controla acest lucru.

Sunt convins că vor fi multe discuții aici, când ai ajuns la faza la care la ora 18.00

se închide magazinul și la ora 20.00 trebuie să fii acasă, înseamnă că ești în faza în care agenții economici trebuie să se gândească la telemuncă, trebuie să se gândească la decalarea programului de muncă”, a menționat Raed Arafat, potrivit Digi24.

Arafat a ținut să menționeze faptul că nu toată lumea trebuie să meargă la cumpărături cu cinci minute înainte ca magazinele să se închidă.

Măsura ar fi fost pusă în vigoare pentru a încuraja populația să aleagă o zi în care să se aprovizioneze cu alimente.

„Asta nu înseamnă că noi muncim normal până la ora 18.00, după care toată lumea este la magazin. Înseamnă că trebuie să ne adaptăm, acest program trebuie să ne trimită către o adaptare la locul de muncă pentru a reduce contactul și acolo. Regulile sunt prevăzute, trebuie doar respectate.

Dacă faci acest lucru, poți să găsești și momentul în care te duci la magazin nu neapărat la ora 17.55, poți să desemnezi ziua în care te duci, că nu vei merge în fiecare zi”, a precizat Raed Arafat.

Citeste si: Restricții oficiale în Capitală! Ce nu vei mai avea voie să faci

Noile restricții,  aprobate de Guvern pentru a micșora riscul de răspândire a infecțiilor cu coronavirus, impun ca magazinele să fie închise de la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile unde rata de infectare cu COVID depășește 4 la mia de locuitori. În zonele unde iar incidența este mai mare de 7,5 cazuri la mie, măsura se va aplică pe tot parcursul săptămânii.

Citeste si: Raed Arafat atrage atenția: „Populaţia să fie foarte atentă la...” Când ar trebui să meargă românii de urgență la medic?

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cum îți poți alege tipul de vaccin anti-COVID cu care să te imunizezi?

Diagnosticul sever pus de Ladislau Boloni: 'Azi, din păcate, în fotbalul românesc nu găseşti un jucător talentat'

Veste bună pentru pensionari, îi aşteaptă o nouă majorare. Anunţul făcut de Lia Olguţa Vasilescu

Noi restricții în România! Circulația interzistă după ora 18:00. În ce zonă se impune această măsură

Călătoriile în străinătate, interzise! Unde a fost impusă măsura și ce amenzi riscă cei care încalcă regula?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies