Noi restricții în România! Circulația interzistă după ora 18:00. În ce zonă se impune această măsură

,
Se impun restrictii dure
Restrictii extrem de dure in România

Restricții dure s-au impus într-o zonă din România, circulația între anumite ore este interzisă în timpul săptămânii și în weekend. În ce zonă a țării s-au instituit aceste măsuri?


In articol:

Se impun măsuri din ce în ce mai dure pentru români.

Locuitorii din această zonă se vor putea deplasa în afara locuinței doar pe baza Declarației pe propria răspundere.  Noile restricții vor fi valabile 14 zile.

În ce zonă din România s-au înăsprit restricțiile

Măsuri mai dure s-au impus pentru locuitorii din Aiud și localitățile aparținătoare, după ce rata de infectare cu COVID-19 a ajuns la 5,99 la mia de locuitori. Autoritățile din județul Alba au propus insituirea unor restricții de circulație între orele 18:00 și 22:00, respectiv 5:00 și 22:00, în weekend, pe o perioadă de 14 zile.

De asemenea, magazinele ar putea fi deschise până la ora 20:00 în timpul săptămânii. În weekend vor fi deschise până la ora 16:00.

Noile măsuri ar urma să fie instituite în Aiud și în localitățile aparținătoare. Localitățile vizate sunt Aiudul de Sus, Gâmbaş, Măgina, Păgida, Ciumbrud, Gârbova de Jos, Gârbova de Sus, Gârboviţa, Sâncrai şi Ţifra, județul Alba. Aceste restricții vor intra în vigoare de astăzi, 25 martie, de la ora 18:00, până la data de 8 aprilie, la ora 5:00.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a hotărât, miercuri, în contextul situației epidemiologice din municipiul Aiud, generată de pandemia de COVID-19, care a dus la creșterea ratei de incidență la 5,99 la mia de locuitori.

În municipiul Aiud riscul de infectare cu noul coronavirus este foarte ridicat, astfel autoritățile au decis înăsprirea măsurilor, în special a celor de ciculație, în timpul săptămânii, dar și în weekend.

Locuitorii ies din casa doar cu Declaratie
Se va cicula intr-un anumit inerval oarar

Citeste si: Călătoriile în străinătate, interzise! Unde a fost impusă măsura și ce amenzi riscă cei care încalcă regula?

Măsurile pe care românii trebuie să le respecte cu strictețe

-este strict interzisă intrarea/ ieșirea din localitățile menționate, prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene, comunale şi forestiere;

-circulația şi staționarea în spatii publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere, legitimație de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator;

-identificarea

persoanelor cu domiciliul, reședința ori adresa declarată în localitățile menționate la art. 1 alin. (1) şi introducerea acestora în bazele de date dedicate;

Locuitorii nu pot circula fără Declarație pe propria răspundere

-limitarea la maximum a deplasării persoanelor şi monitorizarea permanentă a respectării acestei măsuri. Ieșirea persoanelor din locuința este permisă doar pe bază de Declarație pe proprie răspundere, legitimație de serviciu sau adeverința eliberată de angajator, după caz;

-este permisă intrarea/ ieșirea pentru: transportul de marfă şi aprovizionarea populaţiei, persoanele care nu locuiesc în aceste localități, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii

publice, securității naționale, sanitare, veterinare, situațiilor de urgenta, administrației publice locale, a asistentei şi protecției sociale, judiciare, serviciilor de utilitate publică, agriculturii, alimentației publice, comunicațiilor şi transporturilor. 

-slujbele religioase pot fi oficiate doar în exterior, cu excepția celor la care participă doar personalul bisericesc. Se permite oficierea slujbelor de înmormântare, cu participarea a maxim 8 persoane în interior iar în exterior cu participarea a maxim 20 de persoane. Se permite oficierea evenimentelor de stare civilă cu prezenta a maxim 10 persoane în interiorul clădirii, iar în exterior cu participarea a maxim 20 de persoane, cu respectarea regulilor de protecție sanitară. 

Citeste si: Raed Arafat atrage atenția: „Populaţia să fie foarte atentă la...” Când ar trebui să meargă românii de urgență la medic?

Ciculația interzisă între anumite ore

Persoanele care locuiesc în localitățile vizate vor circula în afara locuinței după anumite intervale orare impuse de autorități.

”Propunem ca în intervalul luni – vineri între orele 18:00 – 22:00, iar sâmbăta şi duminica între orele 05:00 – 22:00, să se interzică circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu următoarele excepții: 

-deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuința/gospodărie şi locul/locurile de desfășurare a activității profesionale şi înapoi; 

-deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice, precum şi bunuri necesare desfășurării activității profesionale; 

-deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanță; 

-deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât şi pentru nevoile animalelor de companie/domestice; 

Citeste si: Carantină timp de 14 zile, începând de miercuri seară! Decizia luată de autorități în cazul a 4 localități

-deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină; 

-deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat; 

-deplasarea pentru realizarea de activități agricole; 

-deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare; 

-îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate;

-eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;

-participare la programe sau proceduri în centrele de tratament, inclusiv pentru vaccinare împotriva COVID-19;

-pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu;

-alte motive justificative precum: îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie; îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere, asistenta persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie, evenimente de stare civilă”, se mai arată în decizia CJSU.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Călătoriile în străinătate, interzise! Unde a fost impusă măsura și ce amenzi riscă cei care încalcă regula?

Valul PATRU ia AMPLOARE: România SARE de 5.300 de cazuri NOI de coronavirus/ Repartiția pe județe

DEZASTRU! Emma Răducanu NU a câștigat US Open. Cum a trișat. I se retrage....

Anunţ oficial pentru toţi elevii şi profesorii! Se modifică structura anului școlar? Sorin Cîmpeanu: "Trebuie să ne adaptăm rapid"

Un județ din țară intră în CARANTINĂ astăzi! Ce restricții vor fi impuse

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies