Carantină timp de 14 zile, începând de miercuri seară! Decizia luată de autorități în cazul a 4 localități

,
Încă 4 localități din județul Ilfov au intrat în carantină de miercuri seară
Încă 4 localități din județul Ilfov au intrat în carantină de miercuri seară[Sursa foto: Instagram]

Numărul localităților din jurul Bucureștiului în care a fost declarată carantina este în creștere, astfel că încă 4 localități au intrat în lockdown pentru o periodă de 14 zile.


In articol:

Rata de incidență este în creștere în localitățile din județul Ilfov, astfel că s-a impus măsura carantinării pentru mai multe localități. Prefectura județului Ilfov a anunțat că încă 4 localități intră în carantină începând de miercuri seara, de la ora 22:00, restricțiile urmând să fie valabile timp de 14 zile.

Carantină în 4 localități din Ilfov. Ce anunț au făcut autoritățile?

În Ilfov, județul din țară în care se înregistrează o rată de incidență uriașă, mai exact 7,86 cazuri la mia de locuitori, mai multe localități se află deja în carantină, iar autoritățile au luat decizia de a impune măsura și în cazul localităților Balotești, Mogoșoaia, Snagov și Ștefăneștii de Jos. Astfel, începând de miercuri seara, de la ora 22:00, aceste localități sunt în carantină pentru o perioadă de 14 zile, ceea ce înseamnă că oamenii vor putea circula doar în baza unei adeverințe de la locul de muncă, a unei legitimații sau doar dacă au asupra lor o declarație pe propria răspundere 

Citeste si: Se impun noi restricții în localitățile care au depășit rata de infectare de 6 la mie. Activitatea limitată până la ora 18:00. De când se impun măsurile

Decizia de a carantina alte 4 localități din județul Ilfov a fost luată de autorități la propunerea Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Rata de infectare cu noul coronavirus a crescut semnificativ în ultimele zile în aceste localități, astfel că au fost înregistrate următoarele valori: Balotești- 7,14 la mia de locuitori, în Mogoșoaia- 6,55 cazuri la mia de locuitori, în Snagov- 6,64 la mia de locuitori, iar în Ștefăneștii de Jos- 6,66 cazuri la mia de locuitori.

Rata de infectare cu COVID-19 la nivelul fiecărui județ în parte
Rata de infectare cu COVID-19 la nivelul fiecărui județ în parte[Sursa foto: captura stirioficiale.ro]

Zeci de localități din județul Ilfov sunt în această situație, iar autoritățile speră ca impunerea carantinei să rezolve problema, iar rata de incidență să scadă în zilele următoare.

În ceea ce privește situația Bucureștiului, deși Capitala României înregistrează o rată de infectare cu noul coronavirus de 6,37 cazuri la mia de locuitori și a fost pusă în discuție măsura carantinării, autoritățile nu au luat, până în prezent, această decizie. Specialiștii sunt în căutarea altor soluții prin care să țină sub control răspândirea virusului, astfel că au apărut în spațiul public informații potrivit cărora ar putea fi introduse noi restricții de circulație în timpul nopții, iar magazinele s-ar putea închide mai devreme.

Citeste si: Raed Arafat, despre impunerea carantinei pe timp de noapte în România. Șeful DSU propune înăsprirea restricțiilor

 

Citește-ne pe
Citește și:

Capitala intră în CARANTINĂ? Răspunsul lui Klaus Iohannis: "Pentru București este nevoie să..."

Sotheby's scoate la licitație pantofii sport ai lui Kanye West de peste 1 milion de dolari

Cu cât o plătește Kanal D pe Raluca Dumitru ca să participe la Survivor România? Antena Stars o plătea cu mult mai mai puțin

Cum pot merge la școală elevii din localitățile carantinate? Răspunsul lui Sorin Cîmpeanu

Anunțul momentului! Se prelungește carantina în această zonă de ASTĂZI. Raed Arafat a semnat ordinul

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies