Capitala intră în CARANTINĂ? Răspunsul lui Klaus Iohannis: "Pentru București este nevoie să..."

,
Klaus Iohannis
Capitala intră în CARANTINĂ? Răspunsul lui Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a precizat că, în această etapă, carantinarea Bucureştiului nu este o soluţie, însă restricţiile suplimentare sunt necesare.


In articol:

Klaus Iohannis a declarat că nu este de acord cu carantinarea Bucureștiului. Președintele a spus că este însă nevoie de restricții suplimentare în București. Totodată, el a subliniat că nu se dorește o carantină națională.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis a declarat că nu este de acord cu carantinarea Bucureștiului.

Citeste si: Cum își vor petrece românii Paștele în acest an? Klaus Iohannis: „Anul acesta sărbătorile...” Va fi permis sau nu mersul la biserică?

Carantinarea pentru București nu este o soluție

laus Iohannis a mărturisit că în Capitală ar tebui să se ia restricții suplimentare acolo unde sunt aglomerații, nu să se impună cantinarea. Președintele consideră că aceasta nu este o soluție pentru București.

„Situația din București este complicată. Cred că pentru București este nevoie să se ia restricții suplimentare. Sper ca cei din Comitetul bucureștean să fie înțelepți și să ia decizii corecte. Restricții sunt necesare acolo unde se formează aglomerații în special în weekend, probabil vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru malluri. Să nu facem o confuzie între restricții suplimentare și carantinare. Nu cred că în această etapă carantinarea pentru București este o soluție”, a spus președintele Iohannis. 

Citeste si: Guvernul vrea să impună CARANTINA pentru weekendul de Paște! Restaurante închise și deplasări limitate în Italia

Klaus Iohannis a mai spus că nu se doreşte o carantină naţională, însă a cerut să se respecte restricţiile şi accelerarea campaniei de vaccinare.

”Setul de măsuri de care dispun autoritățile este cunoscut, sunt restricțiile în vigoare în toată țara. Evident este campania de vaccinare care prinde din ce în ce mai multă viteză. Acest val 3 nu dispare de la sine. Pentru a domoli acest val 3 este nevoie de respectarea restricțiilor și de accelerarea campaniei de vaccinare. Sunt foarte îngrijorat, situația este extrem de serioasă, fac un apel la toți românii să respecte restricțiile și să se înscrie la vaccinare”, a mai spus șeful statului. 

Citeste si: Cum arată noua declarație pe propria răspundere, pentru a circula după ora 22

El a subliniat că nici el, nici Guvernul, nu sunt de acord cu impunerea unei carantine naționale. 

Pentru România nu dorim o carantină naţională, pentru că nu rezolvă problema şi nu e aceeaşi situaţie în fiecare localitate. Restricţiile actuale rămân în vigoare, iar unde rata de infectare creşte se vor suplimenta măsuri şi se vor impune restricţii, cum vor fi cele care probabil vor fi luate pentru Bucureşti cu limitarea circulaţiei într-un fel în weekend”, a mai transmis

șeful statului.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Premierul Florin Cîțu a explicat motivul real pentru care s-a ales ora 22:00 in loc de ora 23:00! De ce s-a modificat intervalul orar al restrictiei de circulatie?

Cseke Attila: De luni va trebui certificat verde pentru aproape orice activitate şi la intrarea în instituţiile publice/ Evenimentele private, complet interzise

BOMBA SUPREMĂ DESPRE VACCIN! Celebrul părinte Ciprian Grădinarul, duhovnicul oamenilor influenți, RUPE TĂCEREA! Este un SCANDAL fără precedent! Care este ADEVĂRUL

Ludovic Orban, urmatorul presedinte al Romaniei? Fostul premier, declaratii incendiare la "40 de intrebari cu Denise Rifai"

Lege nouă pentru declaraţia pe PROPRIE RĂSPUNDERE! În ce condiții TREBUIE să o completezi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies