Raed Arafat atrage atenția: „Populaţia să fie foarte atentă la...” Când ar trebui să meargă românii de urgență la medic?

,
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU)
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU)[Sursa foto: Instagram]

În urma discuțiilor pe care le-a avut cu medicii care tratează zilnic pacienți infectați cu noul coronavirus, Raed Arafat a ținut să tragă un semnal de alarmă. La ce ar trebui să fie atenți românii și când ar trebui să se prezinte, de urgență, la medic?


In articol:

Raed Arafat a precizat că numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus și care ajung la spital în stare gravă este în creștere în România. Ce i-a sfătuit șeful DSU pe români?

Anunțul făcut de Raed Arafat. Când este important ca românii să meargă la medic?

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), atrage atenția asupra unei situații delicate cu care se confruntă majoritatea medicilor din România. Șeful DSU a precizat că tot mai mulți bolnavi ajung la spital în stare gravă și asta pentru că aleg să rămână acasă până în momentul în care starea lor de sănătate se agravează, iar medicii nu mai pot face prea multe pentru a-i salva.

Citeste si: Avertismentul medicilor! Valul trei de infectări este diferit: "Este o formă de COVID mai agresivă"

Raed Arafat a atras atenția că este foarte important ca românii să se prezinte la medic în momentul în care apar dificultăți în respirație sau tuse puternică. Șeful DSU a atras atenția că dacă este amânată vizita la medic, starea de sănătate se poate deteriora într-un timp foarte scurt, astfel că pacienții ajung, de cele mai multe ori, în secțiile de terapie intensivă.

„Ce ne spun colegii noştri şi observăm pe teren este că multă lume vine într-o stare destul de gravă de acasă la spital.

Comparativ, situaţia de acum cu situaţia de acum câteva luni este că mai multe persoane se testează, ştiu că sunt pozitivi, rămân acasă. Astăzi ni s-a atras atenţia că sunt unii care poate se testează cu teste antigen, nu le fac bine, ies negative, cred că sunt negativi, dar ei sunt cu simptome respiratorii şi ajung la spital tardiv, unde în final se dovedeşte că sunt pozitivi. Deci acest lucru trebuie populaţia să fie foarte atentă la el.
Revenind la aspectele care sunt foarte importate, şi anume să nu asculte recomandări, să nu asculte afirmaţii care nu sunt bazate ştiinţific şi care nu vin din partea unor autorităţi abilitate şi din partea unor medici care se ocupă direct de aceste cazuri şi care sunt împreună cu părerile lor care vin pe bază ştiinţifică. Aceste situaţii pun viaţa oamenilor în pericol. Dacă simţim că ceva nu e în ordine, avem greutate în respiraţie, sunt probleme, tuse, trebuie consultat medicul imediat.
Cei care măsoară oxigenarea şi au pulsoximetre, în momentul în care văd că pulsoximetria scade şi ajunge la 93, 92, să se consulte cu medicul, să nu stea acasă până ajunge la 80, să nu stea acasă până ajunge la 70, pentru că atunci ajung prea târziu la spital şi ajung imediat într-o stare gravă care necesită internare direct în terapie intensivă sau pe secţiile care au oxigen ca să fie trataţi acolo şi pierd o fereastră importantă unde pot să primească tratamente şi medicamente la momentul potrivit.”
, a spus Raed Arafat într-o intervenție la Antena 3, potrivit capital.ro .

Medicii atrag atenția că tot mai multe persoane infectate cu COVID-19 ajung la spital în stare gravă
Medicii atrag atenția că tot mai multe persoane infectate cu COVID-19 ajung la spital în stare gravă[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Raed Arafat, despre impunerea carantinei pe timp de noapte în România. Șeful DSU propune înăsprirea restricțiilor

 

Citește-ne pe
Citește și:

Carantină timp de 14 zile, începând de miercuri seară! Decizia luată de autorități în cazul a 4 localități

ANCHETA de la Victor Babeș - Polițiștii vor căuta dovezi în 'creierul' aparaturii medicale din tirul morții

Cu cât o plătește Kanal D pe Raluca Dumitru ca să participe la Survivor România? Antena Stars o plătea cu mult mai mai puțin

Se impun noi restricții în localitățile care au depășit rata de infectare de 6 la mie. Activitatea limitată până la ora 18:00. De când se impun măsurile

Anunțul făcut de medicul Adrian Marinescu: „Ne-a prins valul 3 cu...” Ce s-ar putea întâmpla în următoarele două luni în România?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies