Se impun noi restricții la munte! Brașovul a depășit rata de infectare de 7 la mie. Ce trebuie să știe turiștii care merg în weekend pe pârtie

,
Brasovul a depasit rata de incidenta
Masuri mai dure la munte in weekend

Brașovul a depășit rata de infectare de 7 la mia de locuitori, astfel noi măsuri se impun pentru a evita răspândirea virusului. Autoritățile au decis să nu implementeze carantina, însă regulile se vor înăspri în perioada următoare. Ce trebuie să știe turiștii care merg în weekend la munte?


In articol:

Deși Brașovul a depășit rata de incidență de 7 la mia de locuitori, autoritățile au decis să nu implementeze carantina. Poiana Brașov rămâne deschisă turiștilor, însă măsurile vor fi mult mai dure.

Se impun măsuri mai dure la munte din acest weekend

Se impun măsuri mai dure la munte, după ce municipiul Brașov a ajuns, miercuri, la rata de incidență de 7,02 la mie.

Primarul Allen Coliban a sublinitat că orașul a depășit rata de incidență, dar în același timp este și în topul numărului de teste pentru coronavirus la nivelul țării. Acesta a solicitat ca numărul de vaccinuri anti-COVID alocat Brașovului să fie suplimentat.

Primarul a precizat, într-o postare pe rețelele de socializare, că Poiana Brașov va rămâne deschisă pentru cei care vor merge la ski și că în zilele următoare se vor lua noi măsuri precum, schimbarea culoarelor de acces către stațiile de urcare pe cablu și limitarea accesului pe terase și în apreskiuri la sfârșit de săptămână.

”Iar dacă stațiunile de schi sunt, într-adevăr, o sursă de răspândire a bolii, cel mai probabil acest lucru se întâmplă în zonele de relaxare și de servit masa, unde oamenii își dau măștile jos, nu

pe pârtii unde practică sporturi de iarnă. Propunerile de măsuri vor fi discutate și supuse votului în zilele următoare”, precizează primarul municipiului Brașov.

Reguli stricte la munte
Poiana Brasov ramane deschisă, insă regulile devin mai aspre

Citeste si: Ce se întâmplă în spitalele din România la momentul actual? Beatrice Mahler: „În spitale nu e bine, este extrem de...”

Comitetul local de urgență Brașov, pregătește noi măsuri

Se pregătește impunerea unor noi reguli la munte, după ce rata de incidență a depășit 7 la mia de locuitori.

Iată ce trebuie să știe turiștii care decid să meargă la ski în perioada următoare.

”Nimeni nu își dorește carantinarea orașului, precum nimeni nu își dorește să mai crească numărul de decese provocate de Covid-19.
Am ajuns la o incidență de 7 la mie, dar în același timp Brașovul se situează în topul orașelor din țară la numărul de testări.
În fiecare zi avem discuții cu membrii Comitetelor Județean și Local pentru Situații de Urgență pentru a analiza care sunt cele mai

bune decizii pentru brașoveni.
Am cerut suplimentarea numărului de vaccinuri alocate Brașovului, pentru că brașovenii își doresc să se imunizeze, iar noi suntem pregătiți să deschidem noi centre de vaccinare.”, a anunțat primarul.

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Se impun restricții de weekend în București?! Decizia a fost dezbătută în ședință la Palatul Victoria

Măsurile care ar putea intra în vigoare în perioada următoare în Poiana Brașov sunt referioare la schimbarea culoarelor de acces pe pârtie și limitarea accesului pe

terase și în apreskiuri în weekend.

”Cred că practicarea sportului în natură are un rol foarte important în menținerea unei imunități ridicate.
Iar dacă stațiunile de schi sunt, într-adevăr, o sursă de răspândire a bolii, cel mai probabil acest lucru se întâmplă în zonele de relaxare și de servit masa, unde oamenii își dau măștile jos, nu pe pârtii unde practică sporturi de iarnă.”, a mai spus acesta.

Propunerile pentru noile măsuri vor fi discutate și propuse la vot, în perioada următoare.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ce se întâmplă în spitalele din România la momentul actual? Beatrice Mahler: „În spitale nu e bine, este extrem de...”

Scandalul de la Foişor face şi alte victime: Mai puţine transplanturi osoase după transformarea spitalului în suport COVID/ INTERVIU

Ana Porgras rupe tăcerea! Motivul real pentru care a fost propusă de Jador și eliminată de la Survivor România

Carantină timp de 14 zile, începând de miercuri seară! Decizia luată de autorități în cazul a 4 localități

Raed Arafat, despre impunerea carantinei pe timp de noapte în România. Șeful DSU propune înăsprirea restricțiilor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies