Anunț de ultimă oră! Se impun restricții de weekend în București?! Decizia a fost dezbătută în ședință la Palatul Victoria

,
Se impun restrictii de weekend în Capitală
Restricții de weekend pentru bucuresteni

Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit luni, 22 martie, la sediul Guvernului, cu primarul general al Capitalei și cei șase primari de sector, pentru a discuta despre situația Capitalei în contextul creșterii numărului de infectări cu COVID-19. Se ia în calcul impunerea restricțiilor de weekend.


In articol:

Luni, Florin Cîțu s-a întâlnit cu primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și cu primarii de sector, la Palatul Victoria, pentru a discuta situația Capitalei în contextul creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus, dar și ce măsuri se vor adopta în vederea reducerii răspândirii virusului.

Se impun restricții de weekend în Capitală?! 

La întâlnirea de luni de la Palatul Victoria, printre cei prezenți s-au numărat și Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, și Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, care au oferit detalii despre discuția care a avut la sediul Guvernului. Mai exact, aceștea au vorbit despre inconștiența bucureștenilor care nu respectă restricțiile impuse de autorități. De asemenea, s-a discutat și despre ce s-ar putea face pentru a se evita carantinarea Capitalei.

Ciprian Ciucu este de părere că nu trebuie să se impună măsuri restrictive suplimentare, ci doar trebuie aplicate cu fermitate cele care există deja.

“Au fost nişte discuţii exploratorii. Deci, discuţiile s-au purtat în cheia a ceea ce trebuie şi ceea ce putem face, tocmai ca să nu ajungem la carantinare, pentru că nu vrem să închidem Bucureştiul. Discuţiile au fost purtate pe un ton mult mai calm, mai amiabil şi mai cordial decât sunt prezentate în mass-media în momentul de faţă.

Citeste si: Se impune carantina treptat în toată România! Încă cinci orașe intră în scenariul roșu. Ce restricții se vor impune și de când

Problema este că populaţia a cam obosit să se conformeze unor astfel de măsuri şi tot ce avem de făcut nu este să luăm măsuri suplimentare, ci să le aplicăm, să le întărim pe cele care sunt deja existente.

Nu îmi aduc aminte foarte clar şi distinct că cineva a spus să carantinăm Bucureștiul în weeekend şi am fost foarte atent”, a declarat Ciprian Ciucu pentru un post Tv.

Nu se doreste carantinarea Capitalei
Bucurestenii nu respecta masurile in vigoare

Restricții în weekend pentru bucureșteni

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a afirmat că toată lumea lucrează pentru a se evita un posibil lockdown. Totodată, se ia în calcul impunerea restricțiilor în weekend, după ora 18:00.

“Nu este în interesul nimănui să existe un astfel de lockdown şi din acest motiv, premierul şi domnul Raed Arafat, dar şi noi toţi, cei 7 primari ai Bucureştiului, am venit cu o serie de propuneri menite să evite aceste situaţii.

Propunerile au legătură pe de-o parte cu limitările deplasărilor în weekend şi anume, după ora 18:00 să fie închise centrele comerciale şi să fie limitate deplasările în oraş şi în afara acestuia.

Există posibilitatea ca, având în vedere evoluția cazurilor de COVID, în weekend să avem restricții, nu lockdown”, a declarat Daniel Băluţă.

Citeste si: Florin Cîțu, decizie importantă după ședințele cu primarii: „Măsurile mai dure vor fi pentru...” Ce a anunțat premierul?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cele patru semne care îți arată că ai avut Covid-19. Vezi dacă și tu ai fost infectat

Program de guvernare: 315 km de cale ferată modernizate, trenuri electrice și pe hidrogen cât şi dezvoltarea reţelei de metrou în Bucureşti şi Cluj-Napoca

BOMBĂ! S-a aflat cine este milionarul cu care a fost căsătorită Oana Cuzino? Are 70 de ani, dar arată de 45. Doar ceasurile lui costă 3 milioane de euro

Florin Cîțu, decizie importantă după ședințele cu primarii: „Măsurile mai dure vor fi pentru...” Ce a anunțat premierul?

Se impune carantina treptat în toată România! Încă cinci orașe intră în scenariul roșu. Ce restricții se vor impune și de când

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies