Restricții oficiale în Capitală! Ce nu vei mai avea voie să faci

,
Restricții oficiale în Capitală!
Restricții oficiale în Capitală!

Noi restricții în București! Mall-urile, supermarketurile și terasele se închid mai devreme.


In articol:

Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în România, iar autoritățile au luat noi măsuri restrictive pentru a limita răspândirea COVID-19. Iată noile restricții din București!

 Cristian Popescu Piedone
 Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone

Citeste si: Schimbare radicală în programa școlară! Când se va susține Evaluarea Națională 2021? Ministrul Educației a venit cu o nouă propunere. Ce se va întâmpla cu vacanța de vară

Primele restricții în București

Programul mall-urilor, supermarketurilor și teraselor va fi redus în sectorul 5 al Capitalei. Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a decis  ca începând de astăzi, 25 martie 2021 și până în 11 aprilie 2021 să se reducă programul agenților economici de pe raza sectorului, după cum urmează:

  •  LUNI – VINERI - mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00
  •  SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ- mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 15.00

Citeste si: Carantină timp de 14 zile, începând de miercuri seară! Decizia luată de autorități în cazul a 4 localități

Programul farmaciilor nu va fi afectat. Acestea vor funcționa după programul normal, iar farmaciile non-stop vor avea în continuare program 24 din 24.

Programul piețelor agroalimentare de pe raza Sectorului 5 se va modifica după cum urmează:

  •  LUNI – VINERI – 07.00 – 17.00
  •  SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – 07.00 – 15.00

Locurile de joacă vor rămâne deschise zilnic până la ora 19.00.

Citeste si: Capitala intră în CARANTINĂ? Răspunsul lui Klaus Iohannis: "Pentru București este nevoie să..."

”În urma întâlnirii pe care Primarul Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone a avut-o în cursul acestei săptămâni cu Premierul României, Florin Cîţu şi cu ceilalţi primari de sectoare şi în urma apelului făcut astăzi, 24 martie 2021, de preşedintele Klaus Iohannis către autorităţile locale pentru a veni cu restricţii suplimentare, edilul Sectorului 5 a dispus mai multe măsuri, pentru a limita răspândirea COVID-19 şi pentru preveni o carantinare totală a Capitalei.

Potrivit celor mai recente informaţii venite de la Grupul de Comunicare Strategică, în Bucureşti, rata de incidenţa înregistrată la 14 zile a ajuns la 6,37 cazuri la mia de locuitori. Pentru a proteja sănătatea cetăţenilor din Sectorul 5 şi nu numai, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus ca începând de mâine, 25 martie 2021 şi până în 11 aprilie 2021 să se reducă programul agenţilor economici de pe raza sectorului”, a transmis, miercuri, Primăria Sector 5.

Cursurile școlare nu vor fi suspendate, deoarce acest lucru intră în atribuțiile Inspectoratului Școlar al Municipiului București, nu în ale Primăriei. Cu toate acestea Primăria Sectorului 5 va asigura în continuare măști de protecție pentru elevi și profesori și dezinfectanți.

Totodată, în aceasstă perioadă se vor efectua verificări de către Poliția Locală a Sectorului 5, pentru a se asigura că se respectă măsurile de prevenire a infecției cu Covid-19.

Mai mult, persoanele care u respectă noile restricții,  vor avea autorizație de funcționare suspendată și vor fi sancționați conform legii, potrivit stiripesurse.ro.

Ce spune Cristian Popescu Piedone

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a spus că nu își dorește carantinarea Capitalei, însă noile restricții sunt pentru a evita răspândirea virusului. Acesta a ceut ca cetățenii să respecte măsurile.

Citeste si: Cum își vor petrece românii Paștele în acest an? Klaus Iohannis: „Anul acesta sărbătorile...” Va fi permis sau nu mersul la biserică?

„Nu ne dorim carantinarea totală a Capitalei. Este important să încercăm pe cât posibil limitarea răspândirii virusului, fără a afecta prea mult viața de zi cu zi. Fac apel la toți cetățenii Sectorului 5 pentru a da dovadă de spirit civic. Să respectăm aceste măsuri, pentru că, doar în acest fel, numărul de îmbolnăviri va scădea, iar autoritățile centrale nu vor fi nevoite să impună o carantină totală în ceea ce privește Bucureștiul.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

 Prefectul Capitalei a anunțat ulterior într-o declarație de presă că este decizia primarului și că verifică legalitatea ei.

„Potrivit celor mai recente informații venite de la Grupul de Comunicare Strategică, în București, rata de incidența înregistrată la 14 zile a ajuns la 6,37 cazuri la mia de locuitori. Pentru a proteja sănătatea cetățenilor din Sectorul 5 și nu numai, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus ca începând de mâine, 25 martie 2021 și până în 11 aprilie 2021 să se reducă programul agenților economici de pe raza sectorului”, se arată într-un comunicat al primăriei.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Ce se întâmplă în spitalele din România la momentul actual? Beatrice Mahler: „În spitale nu e bine, este extrem de...”

Diagnosticul sever pus de Ladislau Boloni: 'Azi, din păcate, în fotbalul românesc nu găseşti un jucător talentat'

Veste bună pentru pensionari, îi aşteaptă o nouă majorare. Anunţul făcut de Lia Olguţa Vasilescu

Raed Arafat, despre impunerea carantinei pe timp de noapte în România. Șeful DSU propune înăsprirea restricțiilor

Se impun noi restricții în localitățile care au depășit rata de infectare de 6 la mie. Activitatea limitată până la ora 18:00. De când se impun măsurile

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies