Anunț de ultim moment pentru toți românii! Noi restricții la nivel național. Magazinele se închid la ora 18:00

,
Restrictii dure
Restricții la nivel national

În ședința da astăzi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență va stabili un nou set de restricții care se vor implementa la nivel național. Aceste măsuri au ca scop oprirea răspândirii virusului COVID-19.


In articol:

În ședința CNSU, din 25 martie, se au în vedere mai multe propuneri care vor fi adoptate și trimise către Guvern pentru a fi aprobate. Printre măsurile discutate de autorități se numără și interzicerea părăsirii localităților care au o rată de incidență mai mare de 3 la mia de locuitori.

Se impun măsuri noi la nivel național

Excepții se vor face în cazul persoanelor care tranzitează localitatea sau în cazul celor care au motive justificate precum, în interes de serviciu, pentru îngrijirea unui minor sau a unei persoane bolnave sau în vârstă, ori pentru asistență socială.

Autoritățile au decis impunerea unor măsuri mai restrictive cu scopul de a opri răspândirea virusului COVID-19, care în ultima lună a făcut ravagii la nivel național. Oficialii iau în calcul implementarea unei măsuri care să interzică părăsirea domiciliului după ora 20:00 pe tot parcursul săptămânii, în cazul localităților unde rata de incidență este de 7 la mia de locuitori. Astfel, la o rată 3,5 și 7 la mie măsura ar urma să se aplice doar în weekend.

Ce nu mai ai voie sa faci
Magazinele se inchid la ora 18:00

Citeste si: România se închide pe bucăţi! Care sunt situaţiile în care se poate ieşi din casă? Descarcă aici declarația pe proprie răspundere

Ce ar putea să fie interzis

Comitetul Național pentru Situații de Urgență ar urma să implementeze măsuri mult mai aspre. Magazinel ar putea să se închidă la ora 18:00 în weekend, în localitățile cu o rată mai mare de 3,5 la mia de locuitori. În localitățile cu o rată a incidenței mai mare de 7 la mia de locuitori, magazinele vor fi închise la ora 18:00 și în timpul săptămânii. 

Totodată, în ceea ce privește sălile de sport, acestea vor fi și ele închise.

Se inchid salile de sport
Declaratia pe propria răspundere, obligatorie

Situația actuală cu care se confruntă țara noastră este îngrijorătoare, la nivel național astăzi au fost confirmate 6.651 de noi cazuri de COVID-19, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Alte 140 de persoane au decedat din cauza virusului SARS-CoV-2. În timp ce 1.119

persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Cea mai mare rată de incidență a fost înregistrată în următoarele regiuni Ilfov(7,91), Timiș(6,14), București(6,50), precum și în Alba, Arad, Brașov, Cluj, Constanța, Giurgiu, Sălaj și Sibiu.

Citeste si: Noi restricții în România! Circulația interzistă după ora 18:00. În ce zonă se impune această măsură

 

Citește-ne pe

Citește și:

România se închide pe bucăţi! Care sunt situaţiile în care se poate ieşi din casă? Descarcă aici declarația pe proprie răspundere

VIDEO Indivizi înarmați și îmbrăcaţi în combinezoane de protecţie sanitară au jefuit o bancă din Ciudad de Mexico

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Noi restricții în România! Circulația interzistă după ora 18:00. În ce zonă se impune această măsură

Se impun noi restricții la munte! Brașovul a depășit rata de infectare de 7 la mie. Ce trebuie să știe turiștii care merg în weekend pe pârtie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies