Anunțul autorităților despre declarația pe propria răspundere. Cum trebuie completată după impunerea noilor restricții?

,
Modelul de declarație pe propria răspundere nu se schimbă după introducerea noilor restricții
Modelul de declarație pe propria răspundere nu se schimbă după introducerea noilor restricții[Sursa foto: Instagram]

Începând de vineri vor intra în vigoare noile restricții impuse de autorități. Ce se întâmplă cu declarația pe propria răspundere și cum trebuie completată corect?


In articol:

Pentru că România se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de cazuri noi de coronavirus, autoritățile au luat decizia de a introduce noi restricții începând de vineri seară, 26 martie 2021. Iată cine trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere în perioada următoare.

Ce se întâmplă cu declarația pe propria răspundere după intrarea în vigoare a noilor restricții?

România se confruntă cu valul 3 al pandemiei de coronavirus  și pentru că rata de incidență a crescut în mai multe județe ale țării, depășind în unele zone 6 cazuri la mia de locuitori, autoritățile au decis introducerea unor restricții mai dure pentru a ține pe loc evoluția pandemiei. Astfel, circulația pe timp de noapte va fi restricționată zilnic după ora 20:00 în localitățile în care care incidența este mai mare de 7,5 cazuri la o mie de locuitori, în timp ce în zonele unde incidența cumulată în ultimele 14 zile  este mai mare de 4 cazuri la 1000 de locuitori, restricțiile de circulație după ora 20:00 vor fi valabile doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

În această situație, persoanele care vor să părăsească domiciliul după ora 20:00 trebuie să aibă asupra lor o adeverință eliberată de angajator, o legitimație de muncă sau să completeze o declarație pe propria răspundere.

Evident, românii pot ieși din case doar dacă au un motiv foarte bine întemeiat.

Model declarație pe propria răspundere
Model declarație pe propria răspundere[Sursa foto: captura stirioficiale.ro]

Declarația pe propria răspundere pentru persoanele care locuiesc în zonele care se află în carantină
Declarația pe propria răspundere pentru persoanele care locuiesc în zonele care se află în carantină[Sursa foto: captura stirioficiale.ro]

Citeste si: Anunț de ultim moment pentru toți românii! Noi restricții la nivel național. Magazinele se închid la ora 18:00

„Da, va fi necesară declarație pe propria răspundere după ora 20.00, în care să fie menționat motivul deplasării. Este aceeași declarație, pentru că motivele rămân cele valabile și acum (n.r.

– pentru carantina de noapte de la ora 22.00)”, a precizat secretarul de stat Raed Arafat.

În ceea ce privește completarea declarațiilor pe propria răspundere, reprezentanții autorităților au anunțat că modelul nu se schimbă după intrarea în vigoare a noilor restricții. Astfel, românii pot completa în continuare vechiul model al declarației pe propria răspundere, cu mențiunea că trebuie modificate orele în funcție de restricțiile care se aplică în zona respectivă.

Noile restricții anunțate de reprezentanții autorităților urmează să fie publicate în Monitorul Oficial, iar acestea vor intra în vigoare începând de vineri seară. În ceea ce privește funcționarea magazinelor, acestea se vor închide la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în zonele unde incidența este mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori, iar în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000

de locuitori, magazinele se vor închide pe toată durata săptămânii la ora 18:00.

Citeste si: România se închide pe bucăţi! Care sunt situaţiile în care se poate ieşi din casă? Descarcă aici declarația pe proprie răspundere

 

Citește-ne pe
Citește și:

Patriarhia Română, anunț de ultimă oră despre slujba de Înviere: „Se vor putea desfăşura cu...”

SONDAJ CURS - Probleme mari pentru Nicușor Dan: a pornit tăvălugul bucureștenilor nemulțumiți

Laura Cosoi îi DISTRUGE pe Smiley și Gina Pistol! I-a UMILIT în public ca niciodată!

Călătoriile în străinătate, interzise! Unde a fost impusă măsura și ce amenzi riscă cei care încalcă regula?

Raed Arafat atrage atenția: „Populaţia să fie foarte atentă la...” Când ar trebui să meargă românii de urgență la medic?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies