Patriarhia Română, anunț de ultimă oră despre slujba de Înviere: „Se vor putea desfăşura cu...”

,
Noi precizări despre desfășurarea slujbei de Înviere în 2021
Noi precizări despre desfășurarea slujbei de Înviere în 2021[Sursa foto: unsplash]

După discuțiile pe care premierul Florin Cîțu le-a avut cu reprezentanții cultelor religioase din România, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a făcut un anunț important despre slujba de Înviere din acest an.


In articol:

Chiar dacă numărul persoanelor testate pozitiv cu noul coronavirus este pe zi ce trece tot mai mare, iar în multe localități din România a fost impusă carantina, autoritățile au luat decizia ca slujba de Înviere să se desfășorare în mod normal în acest an.

Ce a anunțat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române?

Cum se va desfășura slujba de Înviere în 2021? 

Dacă în urmă cu un an credinicoșii nu au putut merge la biserică în noaptea de Înviere, autoritățile dau asigurări că nu se va întâmpla același lucru și în acest an. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a anunțat că în urma discuțiilor cu autoritățile s-a luat decizia ca slujba de Înviere să se desfășoare normal, cu participarea credincioșilor, însă respectând toate normele de protecție pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus. 

Citeste si: Cum își vor petrece românii Paștele în acest an? Klaus Iohannis: „Anul acesta sărbătorile...” Va fi permis sau nu mersul la biserică?

„Deschiderea tuturor oficialităţilor pentru buna, ordonata şi în acelaşi timp fireasca desfăşurare a Slujbei de Înviere, ca şi a celorlalte sărbători proprii altor culte religioase în următoarea perioadă indică faptul că acestea se vor putea desfăşura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare ce vor rămâne obligatorii (purtarea măştii, distanţarea sanitară, deplasarea pe jos sau cu mijloc de transport propriu

la lăcaşul de cult de care aparţinem etc). Toate cultele religioase au făcut propuneri adecvate situaţiei epidemiologice încă delicate prin care trecem, dar şi respectării depline a libertăţii religioase prin posibilitatea participării fizice a credincioşilor la momentele importante ale sărbătorilor, respectiv la Slujba de Înviere. Elementele concrete referitoare la organizarea şi desfăşurarea Slujbei de Înviere din acest an vor fi comunicate atât de Patriarhia Română, cât şi de autorităţile de stat după ce vor fi stabilite de comun acord la nivel de detaliu.”
, a precizat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, potrivit digi24.ro  .

Slujba de inviere oficiată de Patriarhul Daniel
Slujba de inviere oficiată de Patriarhul Daniel[Sursa foto: unsplash]

Având în vedere că s-a decis impunerea restricțiilor de circulație după ora 22:00 și există informații potrivit cărora ar putea fi introduse și alte restricții referitoare la deplasările din timpul nopții, premierul Florin Cîțu a făcut precizarea că în noaptea de Înviere, restricțiile de circulație vor fi modificate, astfel încât credincioșii să poată participa la slujbă.

Mai mult, după discuțiile cu reprezentanții cultelor religioase dn România, premierul a anunțat că se bazează pe sprijinul preoților pentru a-i convinge pe credincioși să se vaccineze în număr cât mai mare împotriva noului coronavirus. 

Citeste si: Raed Arafat, detalii importante despre sarbatorile pascale in Romania! "Nu doreste nimeni sa limiteze drepturile la activitatea religioasa!"

 

Citește-ne pe
Citește și:

România se închide pe bucăţi! Care sunt situaţiile în care se poate ieşi din casă? Descarcă aici declarația pe proprie răspundere

Și ceilalți 5 pacienți din TIRUL MORȚII puteau muri SUFOCAȚI - Medicul-erou despre care nu s-a știut nimic până acum

Cu cât o plătește Kanal D pe Raluca Dumitru ca să participe la Survivor România? Antena Stars o plătea cu mult mai mai puțin

Noi restricții în România! Circulația interzistă după ora 18:00. În ce zonă se impune această măsură

Călătoriile în străinătate, interzise! Unde a fost impusă măsura și ce amenzi riscă cei care încalcă regula?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies