Cum se va desfășura Slujba în noaptea pe Paști! Ce măsuri trebuie să respecte românii. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de Patriarhul României

,
Slujba de Înviere
Cum se va desfasura slujba de Paști

Reprezentantul Bisericii Ortodoxe a dezvăluit cum se va desfășura slujba de Înviere în acest an. Acesta a informat că măsurile de prevenție a răspândirii virusului COVID-19 vor fi respectate riguros.


In articol:

Slujba de Înviere din acest an se va desfășura în contextul situației actuale, cu totul diferit față de alți ani. Credincioșii vor trebui să respecte măsurile de prevenție extrem de riguroase pe care oficialii Bisericii Ortodoxe le vor impune.

Cum se va desfășura Slujba de Învidere? Ce măsuri se vor impune

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a precizat că, într-un comunicat de presă,   Slujba de Înviere se va desfășura normal în condițiile în care măsurile sanitare vor fi respectate cu strictețe. Acesta a mai menționat că purtarea măștii și distanțarea socială râmân obligatorii.

”Deschiderea tuturor oficialităţilor pentru buna, ordonata şi în acelaşi timp fireasca desfăşurare a Slujbei de Înviere, ca şi a celorlalte sărbători proprii altor culte religioase în următoarea perioadă indică faptul că acestea se vor putea desfăşura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare ce vor rămâne obligatorii (purtarea măştii, distanţarea sanitară, deplasarea pe jos sau cu mijloc de transport propriu la lăcaşul de cult de care aparţinem etc)”, afirmă Vasile Bănescu. 

Slujba de Înviere
Slujab de Înviere se va desfasura normal anul acest, cu masurile de rigoare

Citeste si: Anunț de ultim moment pentru toți românii! Noi restricții la nivel național. Magazinele se închid la ora 18:00

Autoritățile au acceptat măsurile propuse de cultele religioase

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a mai precizat că tema condițiilor în care se va desfășura anul acesta sărbătoarea dedicată Învierii Domnului Iisus Hristos a fost una ”bazată pe un dialog deschis, onest, animat de cele mai bune intenţii comune în identificarea soluţiilor optime pentru respectarea libertăţii religioase şi, simultan, a respectării măsurilor sanitare în vigoare”. 

”Toate cultele religioase au făcut propuneri adecvate situaţiei epidemiologice încă delicate prin care trecem, dar şi respectării depline a libertăţii religioase prin posibilitatea participării fizice a credincioşilor la momentele importante ale sărbătorilor, respectiv la Slujba de Înviere.

Elementele concrete referitoare la organizarea şi desfăşurarea Slujbei de Înviere din acest an vor fi comunicate atât de Patriarhia Română, cât şi de autorităţile de stat după ce vor fi stabilite de comun acord la nivel de detaliu”, se mai arată în comunicat. 

Slujba de Înviere
Slujba de Înviere, restrictiile vor fi foarte dure

Premierul României, Florin Cîțu, a precizat că vor fi modificate restricțiile de circulație pentru ca românii să poată merge la Slujba de Paști.

Această decizie a venit după ce Florin Cîțu s-a întâlnit, joi, cu reprezentanții cultelor religioase.

Citeste si: România se închide pe bucăţi! Care sunt situaţiile în care se poate ieşi din casă? Descarcă aici declarația pe proprie răspundere

 

Citește-ne pe

Citește și:

Anunț de ultim moment pentru toți românii! Noi restricții la nivel național. Magazinele se închid la ora 18:00

Rușii la un pas de preluarea celui de al doilea oraș ca mărime din Ucraina. Zelenski crede că rușii au doar nevoie de un pretext să ocupe Harkov

Armata Romana cauta voluntari care la nevoie pot fi trimisi la razboi. Ce salarii ofera si care sunt criteriile de recrutare

Patriarhia Română, anunț de ultimă oră despre slujba de Înviere: „Se vor putea desfăşura cu...”

Cum își vor petrece românii Paștele în acest an? Klaus Iohannis: „Anul acesta sărbătorile...” Va fi permis sau nu mersul la biserică?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies