Alexandru Rafila, despre valul al treilea al pandemiei: "Ar putea să țină o perioadă de..."

,
Alexandru Rafila
Când se va termina valul al treilea al pandemiei? Răspunsul lui Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a vorbit despre al treilea val al pandemiei și a spus cât va mai dura acesta.

Alexandru Rafila a vorbit despre durata valului trei al pandemiei de coronavirus. Medicul a spus ca se teme că cifrele reale ale pandemiei nu sunt cunoscute. 

Alexandru Rafila
Medicul Alexandru Rafila

Citeste si: O femeie a avut o reacție alergică severă după vaccinarea cu AstraZeneca: "Corpul meu era inflamat și fierbinte."

Când vom scăpa de al treilea val al pandemiei?

Medicul Alexandru Rafila  este de părere că valul al treilea al pandemiei de COVID-19 ar putea să dureze circa şase săptămâni, dar spune că cifrele reale ale pandemiei nu sunt cunoscut.

”Acest val trei s-ar putea să ţină o perioadă de circa şase săptămâni, când sper să intrăm într-un trend descrescător. Problema noastră este următoarea: mergem pe un trend crescător real sau nu? Pentru că în momentul de faţă vedem pe secţiile de Terapie Intensivă şi spitale că se ocupă în proporţie tot mai mare şi noi, aparent, suntem pe un platou”, a declarat Alexandru Rafila la Digi24.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, anunț despre restricții: „Ce aveam noi până la momentul ăsta...” Ce urmează în România în luna aprilie?

Alexandru Rafila a subliniat că cifrele reale nu sunt cunoscute, astfel că nu se poate estima cu precizie cât va dura cel de-al treilea val al pandemiei.

"Suntem la 6.000 – 6.500 de cazuri ce sunt raportate zilnic.

E o mare diferenţă. Ţări care au avut situaţia din ATI şi spitale similară cu a României din acest moment, raportau zilnic nu 6.000 de cazuri, ci raportau zilnic 18.000  de cazuri. Este în mod evident clar că cifrele nu sunt cunoscute. Eu nu pot să spun că valul trei va dura 45 sau 60 de zile sau 30 de zile", a adaugat Alexandru Rafila.

Citeste si: Medicamentul care nu ar trebui administrat bolnavilor de coronavirus. Organizaţia Mondială a Sănătăţii: „Recomandarea noastră este de a nu se utiliza...”

Bineînțeles, medicul a ținut să precizeze că estimarea este una personală. Alexandru Rafila consideră că aploarea noului val de coronavirus va depinde foarte mult de modul în care autorităţile şi societatea vor acționa. 

"Este o estimare personală. Această estimare este legată de două elemente care sunt extrem de importante. Primul este testarea corectă şi identificarea cât mai rapidă a persoanelor infectate şi izolarea lor este o condiţie şi a doua condiţie, care din păcate în momentul de faţă reprezintă o mare vulnerabilitate, este lipsa parteneriatului dintre Guvern şi populaţie şi lipsa de încredere. O populaţie neîncrezătoare care nu aude decât baliverne la televizor, în mod evident nu va fi solidară cu aceste măsuri",  a spus Alexandru Rafila.

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Raluca Turcan, prima reacție după ce a fost fotografiată fără mască: "Consider că este corect, chiar dacă..."

Profesor român: 'Maximul de ipocrizie e să vorbești despre România educată, Guvernul tău să fie plin de plagiatori și să dai 2% pentru educație!'

Raluca Turcan, prima reacție după ce a fost fotografiată fără mască: "Consider că este corect, chiar dacă..."

Lockdown total, timp de 21 de zile! În ce țară europeană se impun restricțiile

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies