Alexandru Rafila avertizează: „Nu luați medicamentul! Poate avea consecințe grave!” Despre ce tratament este vorba?

,
Alexandru Rafila, precizări despre un medicament de uz veterninar promovat pentru tratarea coronavirusului
Alexandru Rafila, precizări despre un medicament de uz veterninar promovat pentru tratarea coronavirusului [Sursa foto: Instagram]

Alexandru Rafila avertizează că un medicament pe care oamenii sunt tentanți să îl folosească pentru a se trata de Covid-19 le-ar putea pune viața în pericol. Despre ce este vorba?


In articol:

Alexandru Rafila a reacționat dur după ce medicul Ioan Alexie din Statele Unite a promovat un medicament de uz veterinar pentru tratarea noului coronavirus. Alexandru Rafila atrage atenția că medicamentul poate fi periculos pentru oameni și îi îndeamnă pe aceștia să nu se trateze folosind ivermectina.

Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă. Ce medicament nu ar trebui folosit niciodată în tratarea noului coronavirus?

După ce a apărut informația că un medicament de uz veterninar ar putea trata noul coronavirus, medicamentul fiind promovat de medicul Ioan Alexie din SUA, Alexandru Rafila a ținut să atragă atenția asupra consecințelor negative pe care le poate avea un astfel de tratament asupra oamenilor.

Citeste si: Profesorul Alexandru Rafila a facut anuntul despre deschiderea scolilor: ''Se pot deschide fără probleme''

Alexandru Rafila l-a criticat dur pe Ioan Alexie și chiar i-a transmis că ar putea fi acuzat de malpraxis, având în vedere că ivermectina, medicament de uz veterinar, ar putea avea reacții adverse grave și care le-ar putea pune în pericol viața oamenilor.

„Eu mă mir de Alexie că își tratează pacienții cu ivermectină. Am găsit documente ale Autorității de Reglementare a Medicamentului din SUA în care se spune clar că acest medicament nu e recomandat pentru uz uman, și se arată și care sunt reacțiile adverse (erupție cutanată, diaree, dureri de stomac, umflarea feței, parestezie, efecte neurologice, scăderea presiunii arteriale etc.)

Prin urmare nu înțeleg poziția domnului Alexie. Dacă tratează un pacient pentru Covid cu ivermectină și pacientul moare, ce face în condițiile în care medicamentul nu este autorizat? În acest caz se poate discuta de malpraxis.

Mesajul dumneavoastră ar trebui să fie: Nu luati medicamentul, decât după ce este reglementat de autorități (…) Consumarea acestui medicament poate avea consecințe grave, asta să le spuneți oamenilor. Astăzi oamenii vă aud pe dumneavoastră că acest medicament este bun și se duc în farmacii să-l caute și să-l cumpere, dar medicamentul nu poate fi cumpărat și nici consumat.

Deci aveți o problemă de etică, pentru că nu le puteți induce oamenilor informații false.”, a spus Alexandru Rafila, potrivit digi24.ro.

Alexandru Rafila avertizează că ivermectina, un medicament de uz veterninar, nu este recomandat împotriva noului coronavirus
Alexandru Rafila avertizează că ivermectina, un medicament de uz veterninar, nu este recomandat împotriva noului coronavirus[Sursa foto: unsplash]

În replică, medicul Ioan Alexie din SUA a precizat că tratamentul este folosit cu succes în Las Vegas și că doar a vrut să îi informeze pe români de acest lucru.

„Nu fac asta pentru că mă interesează să vând medicamentul.

De altfel este un produs foarte ieftin. Eu am vrut doar să informez ca autoritățile care sunt responsabile să aibă în vedere Ivermectina”, a spus medicul Ioan Alexie.

Alexandru Rafila i-a îndemnat pe oameni să nu cumpere acest medicament și să urmeze întocmai indicațiile venite din partea medicilor pentru a se vindeca rapid  în cazul în care se îmbolnăvesc de COVID-19.

Citeste si: Rafila are soluția pentru rezolvarea pandemiei de Covid-19 în România: "Nu e complicat"

 

Citește-ne pe

Citește și:

Alexandru Rafila: ''Nu mai luati aceste pastile! Sunt extrem de periculoase''

Next level în industria pompelor funebre - înmormântarea eco: Sicrie din ciuperci

ŞOC! Iată planul ascuns al lui Vladimir Putin cu Ucraina! Motivul real pentru care Armata rusă va intra în forţă în ţara vecină cu noi

Rafila anunță că vaccinul anti-COVID-19 are și efecte adverse. Cum se manifestă

Când s-ar putea încheia epidemia de coronavirus în România? Alexandru Rafila: "Trebuie să menținem..."

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies