Anunț important despre pașaportul COVID. Când va fi gata și ce date va conține?

,
Pașaportul COVID ar putea fi introdus în UE în această vară
Pașaportul COVID ar putea fi introdus în UE în această vară[Sursa foto: unsplash]

În ultima perioadă s-a vorbit tot mai mult despre introducerea pașaportului COVID în spațiul european. Iată ce anunț a făcut un comisar european referitor la acest document, dar și ce date va conține.

Contestat de unii, dar văzut cu ochii buni de alții, pașaportul COVID pare să capete formă, astfel că ar putea fi introdus la începutul acestei veri în Europa, potrivit informațiilor prezentate de comisarul european Thierry Breton. Ce date va conține pașaportul?

Noi informații despre pașaportul COVID. Cum va arăta și ce informații va conține?

Pașaportul COVID este văzut de autorități drept o metodă foarte eficientă care să perimită libera circulație în spațiul european, în timpul pandemiei de coronavirus.

Acest document ar putea fi de folos celor care călătoresc în Uniunea Europeană, mai ales în contextul în care se apropie sezonul estival, iar majoritatea persoanelor își programează deja vacanțele. 

Astfel, Thierry Breton, comisarul european pentru piaţa internă, a oferit noi informații despre pașaportul COVID sau paşaportul verde, așa cum a mai fost numit. Se pare că pașaportul COVID ar urma să fie introdus la începutul acestei veri. O variantă a certificatului sanitar ar urma să fie prezentată în cursul zilei de miercuri. Se pare că acest pașaport va conține informații legate de COVID-19. Mai exact, dacă posesorul pașaportului a fost infectat cu noul coronavirus, dacă s-a vaccinat împotriva COVID-19, dacă a efecutat un test COVID-19, dar și care a fost rezultatul acestuia.  Thierry Breton a precizat că pașaportul COVID-19 va fi valabil în toate țările membre ale Uniunii Europene, va fi redactat în limba fiecărei țări, dar va fi tradus și în limba engleză pentru a nu exista neclarități

„Va fi sub format electronic sau pe hârtie pentru a respecta dorinţa celor care nu doresc să îşi pună acest lucru pe smartphone-ul lor, acesta este dreptul lor. Echipat cu un cod QR, gratuit, certificatul va fi în limba fiecărei ţări şi tradus în engleză și va fi valabil în toate ţările Uniunii Europene. Vor indica faptul că o persoană a fost vaccinată împotriva Covid-19 sau că s-a vindecat, că a primit un rezultat negativ la test. Lucrăm pentru ca acest lucru să fie gata înainte de luna iunie, să facem totul pentru a proteja sezonul turistic.”, a precizat Thierry Breton, comisarul european pentru piaţa internă, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Începe etapa a treia de vaccinare! Anunțul făcut de Florin Cîțu!

Până când vor fi eliberate pașapoartele COVID, cei care se vaccinează în România primesc o adeverință de vaccinare
Până când vor fi eliberate pașapoartele COVID, cei care se vaccinează în România primesc o adeverință de vaccinare[Sursa foto: unsplash]

Pașaportul COVID-19 a stârnit o mulțime de controverse. În România, cei care se vaccinează primesc o adeverință de vaccinare care este recunoscută în UE, ceea ce înseamnă că poate fi folosită pentru deplasările în afara țării, după cum a precizat Raed Arafat.

„Adeverința de vaccinare cu dată e valabilă și atunci când urci în avion și o arăți și în altă țară, ei o văd și o recunosc. Ea este și în limba engleză, e un cod QR care permite verificarea și faptul că demonstrezi că ești vaccinat este verificabil. Cei care încearcă să falsifice trebuie să știe că acest cod QR poate să demonstreze că ai falsificat-o și e mai greu să falsifici pentru că cine citeste vede datele în codul respectiv. De obicei, când arăți numele tău cu datele înseamnă că într-adevăr ai fost vaccinat.”, a spus Raed Arafat.

Citeste si: Grecia va deschide sezonul turistic pe 14 mai in acest an! Iata ce CONDITII vor impune autoritatile elene turistilor!

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Raed Arafat a explicat de ce s-a hotarat restrictionarea circulatiei de la ora 22:00! "Nu dorim să se facă un lockdown total"

Lovitură pentru toți consumatorii de energie: vor trebui să achite o taxă suplimentară, pe lângă factura la energie

Raed Arafat a explicat de ce s-a hotarat restrictionarea circulatiei de la ora 22:00! "Nu dorim să se facă un lockdown total"

Pandemia e aproape de sfârşit? Ce a declarat Bill Gates despre purtarea măştii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies