Raed Arafat a explicat de ce s-a hotarat restrictionarea circulatiei de la ora 22:00! "Nu dorim să se facă un lockdown total"

,

Seful DSU, Raed Arafat, a explicat care e motivul restrictionarii circulatiei de la ora 22:00, in loc de 23:00.


In articol:

Masura de restrictionare a circulatie de la oara 22:00, in loc de ora 23:00, a intrat in vigoare incepand de duminica, 14 martie.

De curand, Raed Arafat a facut cateva precizari in legatura cu luarea acestei decizii.

Seful DSU a explicat ca motivul principal a fost faptul ca nu se doreste sa se ajunga la o carantina total, iar masurile se adapteaza in fiecare zona a tarii, in functie de rata de infectare cu COVID-19.

Raed Arafat a explicat de ce nu mai avem voie sa iesim din case dupa ora 22:00

La scurt timp dupa anuntul acestei masuri, in mediul online s-au declansat adevarate proteste ale persoanelor nemultumite de faptul ca nu mai pot iesi din case dupa ora 22:00. Astfel, Raed Arafat a tinut sa ofere cateva lamuriri cu privire la insaprire restrictiilor si a marturisit ca toate aceste masuri sunt pentru binele populatiei tarii noastre.

raed arafat
Raed Arafat a precizat clar de ce s-a luat decizia restrictionarii circulatie de la ora 22:00.

"Am analizat ce s-a întâmplat în alte țări, veți vedea pe partea de ore că au variat, unii la 21, Franța la 18, la noi era la 23.00 și acum a coborât ora. Aceasta duce și la limitarea unor activități, dacă la 22 trebuie să fii acasă trebuie să pleci la 21, poate că nu îți mai programezi întâlniri, vizite.

Totuși, este un impact pe alte activități care sunt toate riscante. Nu s-a dorit să mergem prea jos, orice măsură poate fi adaptată. Ce știm sigur este că nu dorim să se facă un lockdown total. În rest, măsurile se adaptează și zonal, și după incidența, și național dacă se agravează situația", a declarat Raed Arafat, potrivit romaniatv.net

Astfel, incepand de duminica, 14 martie 2021, a intrat in vigoare hotărârea de Guvern in ceea ce priveste prelungirea stării de alertă.

Iar in cadrul acestei decizii, ca noutate, Executivul prevede restrictionarea deplasării în afara locuinței între orele 22:00 și 5:00, la care se adauga si limitarea cazării în mai multe destinații turistice, din zonele montane frecventate de turisti.

raed arafat noi masuri
Incepand de duminica, 14 martie, persoanele care vor iesi din case dupa ora 22:00, vor trebui sa aiba asupra lor declaratia pe propria raspundere.

Persoanele care vor fi nevoite sa iasa totusi din case dupa ora 22:00, prin prisma serviciului sau al altor motive intemeiate, vor trebui sa aiba asupra lor declaratia pe propria raspundere, fie adeverinta de la angajator.

De asemenea, conform aceleasi Hotarari de Guvern, luate la propunerea CNSU, s-a stalibilit ca Politia Locala sa revina la coordonarea primariilor, iar in ceea ce priveste Jandarmeria sa se intoarca la paza obiectivelor.

Citeste si: E oficial! Capitala a intrat în scenariul roșu. Raed Arafat explică de ce se închid restaurantele

Citeste si: Raed Arafat, despre un eventual pașaport de vaccinare: "Trebuie evitată..."

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Urmează valul 3 al pandemiei de coronavirus în România? Măsurile luate de premierul Florin Cîţu: „Ne pregătim și pentru un număr mai mare de cazuri!”

Şefa Comisiei Europene, după umilința din Turcia: I-a transmis preşedintelui Consiliului că nu va permite ca o astfel de situaţie să se mai repete

Ana Porgras rupe tăcerea! Motivul real pentru care a fost propusă de Jador și eliminată de la Survivor România

Anunț oficial! Ce se întâmplă cu școlile din București? Prefectul Capitalei: "Se poate întâmpla și mâine!"

Începe etapa a treia de vaccinare! Anunțul făcut de Florin Cîțu!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies