Pandemia e aproape de sfârşit? Ce a declarat Bill Gates despre purtarea măştii

Author: Denisa Avram
Actualizat: 22 iul 2022, 16:10
Bill Gates e de parere ca pandemia este aproape de final

Miliardarul Bill Gates a venit cu o serie de previziuni pentru posibilul final de pandemie. El a vorbit și despre masca de protecţie.

Bill Gates  este de părere că sfârșitul pandemiei este aproape.

Miliardarul a adus în discuţie şi purtarea măştii de protecţie, subiect care a devenit politizat în spaţiul public. Deşi ne apropiem de finalul pandemiei, având în vedere campania de vaccinare care este în plină desfăşurare, Gates este de părere că nu ar trebui să renunţăm la purtare măştii de protecţie.

Ce crede Bill Gates despre purtarea măştii de protecţie

Miliardarul Bill Gates a oferit perspectiva lui cu privire la modul în care va evolua pandemia de coronavirus în următoarea perioadă. Conform express.co.uk, afaceristul a

declarat într-un interviu recent că purtatul măștii de protecție este similar cu purtatul pantalonilor.

„Nu mi se pare că a purta mască este așa o mare problemă. Adică, le cerem oamenilor să poarte pantaloni. De ce purtarea măștii a fost politizată?”, a spus Bill Gates, potrivit capital.ro.

„Masca ajută foarte mult. Deși suntem aproape de finalul pandemiei, fiecare zi rămâne tragică”, a concluzionat Bill Gates.

De asemenea, în opinia miliardarului, autorităţile din SUA nu au gestionat eficient criza covid.  Cunoscut miliardar a criticat modul în care SUA a gestionat pandemia de coronavirus, dar a lăudat administrația Trump pentru finanțarea cercetării și dezvoltării de vaccinuri derulate prin intermediul proiectului Operation Warp Speed.

Citește și: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”

„Am finanțat foarte mult tot acest proces de producție de vaccin. Patru din primele cinci vaccinuri au fost finanțate de BARDA – sector public SUA. Și asta ne demonstrează că ne apropiem de final. Vaccinurile acestea sunt adevărate miracole. Mulțumesc lui Dumnezeu că sectorul privat a scos-o la capăt, primind bani de la Guvern”, a menţioant Bill Gates.

Citeste si: Bill Gates, primele reactii dupa vaccinarea anti-COVID-19! Renumitul miliardar a spus clar cand va lua sfarsit pandemia! "Lucrurile vor reveni la normal pana in vara anului..."

Bill Gates, investiţii enorme, pe timp de pandemie

Bill Gates a donat 1,75 de miliarde de dolari din averea sa pentru a ajuta dezvoltarea de vaccinuri și tratamente anti-COVID, prin intermediul fundației sale. Demn de menţionat este faptul că această sumă va putea fi dedusă din taxele pe care miliardarul le datorează statului american. 

Bilanț coronavirus luni, 11 aprilie 2022. Crește din nou numărul infectărilor. Peste 1000 de cazuri noi de coronavirus

Citeste si: Guvernul vrea să impună CARANTINA pentru weekendul de Paște! Restaurante închise și deplasări limitate în Italia

Miliardarul american a decis, de asemena, să investească în iniţiative dedicate conservării mediului. Firme sponsorizate de către Robert Downey Jr. și Bill Gates se alătură investitorilor într-o acțiune masivă de susținere a companiei Turntide Technologies, care promnite următoarea mare inovație în domeniul schimbării climatice.

Citeste si: Bilanț coronavirus 14 martie 2021: 4.383 noi cazuri de infectare în ultimele 24 de ore