Vaccinul anti-COVID-19 este INTERZIS pentru unele persoane. Ce reacții poate avea în cazul acestor grupe

,
Vaccinul este interzis pentru 3 grupe de oameni
Vaccinul interzis în 3 cazuri

Imunizarea cu vaccinul anti-COVID este interzisă pentru unele grupe de oameni. Trei grupe de persoane nu trebuie să se vaccineze. Ce persoane nu au voi să se imunizeze?


In articol:

Campania de vaccinare în masă a început, de curând, în toată Europa, în speranța că pandemia de coronavirus va lua sfârșit, iar societatea va reveni la normal.

Care sunt grupele de persoane care au interzis la vaccin

Numărul celor care s-au vaccinat până în acest moment nu este cunoscut, însă există trei grupe de oameni care nu pot beneficia de acest vaccin.

În prima categorie sunt persoanele care au alergii severe, care au avut reacții alergice la vaccin în trecut sau la medicamente și alimente, nu trebuie să-și facă vaccinul anti-COVID 19 de la Pfizer.

Recomandarea a venit după ce două cadre medicale au primit vaccinul,marți, și au avut reacții alergice.

Efectele pe care vaccinul Pfizer le poate avea sunt: dureri la locul injectării, oboseală, dureri musculare, frisoane, febră, greață.

A doua categorie sunt femeile însărcinate, acestea sunt sfătuite să aștepte venirea pe lume a copilului înainte de aș-i face vaccinul anti-COVID-19. Totodată, femeile care își doresc să rămână însărcinate trebuie să aștepte cel puțin două luni după ce au primit doza de imunizare, conform NHS.

Citeste si: Bilanț coronavirus 4 martie 2021: Numărul pacienților de la Terapie Intensivă explodează! Câte cazuri noi au fost identificate

De asemenea, mamele care alăptează sunt sfătuite să mai aștepte o perioadă până să se vaccineze.

Specialiștii spun că motivul este că femeile gravide nu au fost inclus deliberat în testele clinice, astfel de aici vine și lipsa informațiilor legate de efectele secundare în acest grup.

Cea de-a treia categorie vizată sunt copiii sub 16 ani. Conform studiilor realizate până la acest moment, copiii care sunt infectați cu coronavirus sunt asimtomatici sau prezintă forme ușoare ale bolii. 

Despre vaccinarea în rândul adolescenților există foarte puține informații, dar mai ales în rândul copiilor mici nu există nicio informație legată de vaccinarea lor, aceștea nu au fost incluși în examenele clinice.

Aceste trei grupe de persoane trebuie să se protejeze în cazul în care ar putea fi expuși la infectarea cu noul coronavirus. Vaccinul în cazul lor fie nu există pentru că nu s-au făcut teste pe categoria lor de vârstă, fie au reacții adverse dobândite din trecut de pe urma unor vaccinuri sau medicamente. 

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Românii care vor intra în carantină de astăzi, 4 martie. Ordinul a venit din partea Prefectului

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Bilanț coronavirus 4 martie 2021: Numărul pacienților de la Terapie Intensivă explodează! Câte cazuri noi au fost identificate

Nicușor Dan vrea CENTRU MOBIL de vaccinare în București: durata de implementare a proiectului va fi DE CINCI LUNI

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

Anunț de ultimă oră! Românii care vor intra în carantină de astăzi, 4 martie. Ordinul a venit din partea Prefectului

Bill Gates, primele reactii dupa vaccinarea anti-COVID-19! Renumitul miliardar a spus clar cand va lua sfarsit pandemia! "Lucrurile vor reveni la normal pana in vara...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies