Vaccinul Moderna provoacă reacții adverse?! Pesoanele care s-au imunizat cu serul american se confruntă cu”Braț Covid” Ce spun specialiștii

,
Efectul advers de ”Braț Covid”
Reacții adverse la vaccinul Moderna

Persoanele care s-au imunizat cu serul Moderna spun că le-a apărut o erupție pe braț la câteva zile de la vaccinare. ”Braț Covid” este efectul advers care apare la unele persoane după administrarea vaccinului american.


In articol:

”Braț Covid” pare să fie efectul advers, rar întâlnit, care apare după vaccinarea cu serul Moderna. Aceasta reacție adversă se manifestă prin mâncărimi, iritații ale pielii, roșeață și urticarie.

Ce spun specialiștii despre reacțiile adverse ale serului Moderna

Medicii sunt de părere că apariția acestor reacții adverse, mâncărimi, roșeață, iritații, sunt inofensive pentru persoanele care s-au imunizat cu serul Moderna.

”Vrem să-i liniştim pe oameni şi să le spunem că acesta este un fenomen cunoscut. A avea o pată roşie mare pe braţ timp de câteva zile s-ar putea să nu fie distractiv, dar realitatea este că nu trebuie să intraţi în panică şi nu sunt motive pentru care să vă faceţi şi a doua doză de vaccin.”, a declarat pentru SUA TODAY, dr. Esther Freeman, director în dermatologie globală la Spitalul General din Massachusetts.

Medicul spune că acest efect advers este numit de către dermatologi și alergologi ”hipersensibilitate cutanată întârziată”. 

Această hipersensibilitate înseamnă o reacție nedorită pe care sistemul imunitar o produce cu întârziere, pentru că, de obicei, apare la câteva zile după administrarea vaccinului. Erupția care se produce este, de obicei, roșie și umflată, unori este dureroasă și apare mereu pe brațul unde a fost administrat serul.

Persoanele imunizate au avut reactii adverse
Moderna provoaca reacții adverse ”Braț Covid”

Citeste si: Anunțul făcut de medicul Adrian Marinescu: „Ne-a prins valul 3 cu...” Ce s-ar putea întâmpla în următoarele două luni în România?

Reacții asemănătoare au apărut și în cazul celor care s-au vaccinat împotriva tetanosului, împotriva varicelei, dar şi împotriva rujeolei, oreionului sau rubeolei.

Acest efect de ”Braț Covid” a apărut la persoanele care și-au administrat vaccinul Moderna și nu Pfizer, fiind raportat în studiile lor clinice.

De asemenea, Freeman îi încurajează pe oameni să se vaccineze cu oricare dintre serurile care sunt disponibile.

Directorul în dermatologie globală la Spitalul General din Massachusetts se ocupă de examinarea rapoartelor despre reacțiile adverse la vaccinurile COVID-19 din întreaga lume. Până la acest moment, doar 14 cazuri au fost raportate în registrul global, dar ea crede că sunt mai multe cazuri, însă nu au fost raportate.

Specialistii indeamnă populatia la vaccin
Moderna provoac reactii adverse

Citeste si: Schema pentru tratament antiCOVID-19 care a vindecat mii de oameni. Costă 100 de lei! Doctorița-minune a dezvăluit secretul

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

S-a aflat motivul pentru care vaccinul AstraZeneca produce cheaguri de sânge! Ce cred experţii norvegieni

FOTO - O fostă vedetă Playboy a rămas fără cel mai mare iepure din lume: animalul are 1,29 metri lungime și îl cheamă Darius

Ana Porgras rupe tăcerea! Motivul real pentru care a fost propusă de Jador și eliminată de la Survivor România

Avertismentul medicilor! Valul trei de infectări este diferit: "Este o formă de COVID mai agresivă"

Veste importantă pentru români! Se va relua vaccinarea cu serul AstraZeneca?! Agenția Europeană a Medicamentului a dat verdictul final. Ce se va întâmpla în perioada următoare

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies