Ce este „pașaportul verde” și ce beneficii le poate oferi românilor, dacă va fi implementat

,
pasaport verde covid
Cand va fi implementat pașaportul verde covid

În Parlamentul European a început dezbaterea pe tema paşaportului verde, care va ușura călătoriile între statele membre, în timpul pandemiei


In articol:

Marţi la Bruxelles, au început discuțiile în Comisia pentru Libertăți Civile din Parlamentul European (LIBE) pentru propunere privind certificatul verde digital  care va facilita călătoriile între statele membre UE, în contextul pandemiei.

Ce este pașaportul verde și ce beneficii oferă

Parlamentul European  a început dezbaterea pe baza implementării pașaportului verde COVID. Autoritățile s-au concentrat pe implicațiile certificatului asupra vieții private a cetățenilor. Discuția a inclus Comisia Europeană, Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor și Consiliul European pentru Protecția Datelor.

Didier Reynders, Comisarul european pentru justiție, a prezentat propunerea executivului comunitar înaintată la data de 17 martie, pe care Comisia speră să o aprobe pentru începutul sezonului turistic european de vară.

Certificatul verde digital ar dovedi faptul că o persoană a fost vaccinată împotriva coronavirusului, a primit un rezultat negativ la test sau a avut deja boala. Documentul ar trebui să fie gratuit și disponibil în format digital sau tipărit.

Marți au fost luate în considerare efectele certificatului asupra protecției datelor cetățenilor, alături de Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor, respectiv cu șeful instituției Wojciech Wiewiórowski, care va prezenta avizul comun al Autorității și al Consiliului European de Protecție faţă de propunerea Comisiei, conform  Hotnews.

Citeste si: Restricțiile de călătorie se relaxează de astăzi, 12 martie! În ce țară se iau măsurile

Parlamentul European dezbate implementarea pașaporului verde

pasaport verde
Implementarea pașaportului verde a ridicat probleme în ceea ce privește dreptul la intimitate al cetatenilor

În timpul dezbaterii din 24 martie cu reprezentanți ai Comisiei și ai Consiliului, majoritatea deputaților europeni au susținut crearea rapidă a pasaportului verde. Au fost cerute și garanții solide de protecție a datelor personale și de sănătate. De asemenea, eurodeputații au avertizat că persoanele care nu au fost vaccinate nu trebuie să fie supuse discriminării, potrivit romaniatv.net

Citeste si: Grecia va deschide sezonul turistic pe 14 mai in acest an! Iata ce CONDITII vor impune autoritatile elene turistilor!

În 25 martie, plenul Parlamentului European a convenit să trateze propunerile legislative privind certificatul verde digital în conformitate cu procedura urgentă a Parlamentului (articolul 163), care permite un control parlamentar mai rapid al propunerilor Comisiei, cu respectarea deplină a prerogativele democratice ale Parlamentului.

În următoarea sesiune plenară (26-29 aprilie) deputații sunt așteptați să prezinte propuneri de negocieri cu Consiliul, care pot include amendamente.

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății, anunț despre vaccinul anti-Covid-19: „Nu suntem siguri în acest stadiu că vaccinul previne transmiterea.” Ce spun specialiștii?

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Restricțiile de călătorie se relaxează de astăzi, 12 martie! În ce țară se iau măsurile

Daniel Funeriu: Sex vs Gen este turnesolul ideologic al PNL

Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

Urgență sanitară mondială! Ce alt virus face ravagii în lume? OMS a făcut anunțul

Lockdown total, timp de 21 de zile! În ce țară europeană se impun restricțiile

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies