Organizația Mondială a Sănătății, anunț despre vaccinul anti-Covid-19: „Nu suntem siguri în acest stadiu că vaccinul previne transmiterea.” Ce spun specialiștii?

,
OMS a vorbit despre pașaportul de vaccinare și despre vaccinurile anti-Covid-19
OMS a vorbit despre pașaportul de vaccinare și despre vaccinurile anti-Covid-19[Sursa foto: unsplash]

În contextul introducerii paşapoartelor de vaccinare, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a făcut o dezvăluire controversată referitoare la vaccinurile anti-Covid-19. Ce a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS?


In articol:

Introducerea unor pașapoarte de vaccinare prin intermediul cărora oamenii să poată călători mai ușor dintr-o țară în alta, fără să mai fie nevoie să prezinte teste covid-19 negative, este o măsură pe care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu o vede tocmai cu ochi buni.

Ce a anunțat o reprezentantă a organizației?

Ce spune Organizația Mondială a Sănătății despre vaccinurile anti-Covid-19 și despre pașapoartele de vaccinare?

Vaccinarea anti-Covid-19 este văzută de specialiștii în sănătate drept singura soluție pentru a pune capăt pandemiei de coronavirus la nivel mondial. Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a precizat că nu există date clare care să arate dacă vaccinurile anti-Covid-19 previn sau nu transmiterea virusului, motiv pentru care nu sprijină ideea impunerii unor pașapoarte de vaccinare pentru intrarea sau ieșirea dintr-o anumită țară. În plus, purtătoarea de cuvânt a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Margaret Harris, este de părere că măsura ar putea să fie una discriminatorie în cazul unor persoane care nu pot face vaccinul anti-Covid-19 din anumite motive.

Comisia Europeană își dorește ca pașapoartele de vaccinare să fie introduse cât mai repede
Comisia Europeană își dorește ca pașapoartele de vaccinare să fie introduse cât mai repede[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Anunț important despre pașaportul COVID. Când va fi gata și ce date va conține?

„Noi, în calitate de Organizaţie Mondială a Sănătăţii, afirmăm în acest moment că nu am dori să vedem paşaportul de vaccinare ca o condiţie de intrare sau ieşire deoarece nu suntem

siguri în acest stadiu că vaccinul previne transmiterea. Există toate celelalte întrebări, pe lângă problema discriminării împotriva persoanelor care nu se pot vaccina dintr-un motiv sau altul.”, a anunțat purtătoarea de cuvânt a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Margaret Harris, potrivit digi24.ro.

Dacă Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu susține pașapoarte de vaccinare pentru călătoriile internaționale, Comisia Europeană este de părere că măsura este una foarte bună și că ar trebui ca toate statele membre ale Uniunii Europene să facă eforturi pentru a impune cât mai repede această regulă.

Reprezentanții Comisiei Europene susțin că pașapoartele de vaccinare vor ajuta la reluarea călătoriilor sigure în spațiul european și că ar trebui introduse până la începutul acestei veri.

În ceea ce privește folosirea pașapoartelor de vaccinare în România, premierul Florin Cîțu a dat asigurări că românii nu vor avea nevoie de astfel de documente pentru a călători în interiorul României în această vară. 

Citeste si: Raed Arafat, despre un eventual pașaport de vaccinare: "Trebuie evitată..."

 

Citește-ne pe
Citește și:

Pașaportul COVID va fi introdus în România? Președintele Senatului a făcut anunțul în urmă cu puțin timp

VIRAL Un cetățean străin, după ce s-a vaccinat la Periș: 'Trăiască România! Trăiască Europa! It rocks!'

Clasament Survivor România 2021. O concurentă nouă ajunge pe locul 1 în topul eficacității. Pe ce loc au ajuns Zanni și Jador

Anunț de ultimă oră! Comisia Europeană a prezentat propunerea pentru certificatul digital de vaccinare. Adeverința electronică verde va deservi la libera circulație în UE

Cât timp te protejează, de fapt, vaccinul anti-COVID

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies