Vor primi sau nu facilități persoanele care s-au vaccinat împotriva noului coronavirus? Ministrul Sănătății: „Cine vrea să se vaccineze...”

,
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății[Sursa foto: Facebook]

În mediul online au apărut zvonuri în legătură cu facilitățile pe care le-ar putea primi persoanele care aleg să facă vaccinul anti-Covid-19. Ce anunț a făcut ministrul Sănătății în legătură cu acest subiect?


In articol:

Campania de vaccinare este în plină desfășurare în România, însă în continuare există persoane care amână momentul vaccinării de teama efectelor adverse care ar putea să apară. Astfel, au apărut informații potrivit cărora cei care aleg să se imunizeze ar putea primi anumite beneficii din partea statului.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a dezvăluit adevărul în legătură cu acest subiect.

Iau autoritățile în calcul acordarea de beneficii pentru persoanele care se vaccinează?

Pentru că au apărut foarte multe informații în legătură cu anumite beneficii pe care le-ar putea primi persoanele care aleg să se vaccineze împotriva noului coronavirus, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a ținut să facă o serie de precizări în legătură cu acest subiect.

Ministrul Sănătății a menționat că, în România, vaccinarea nu este obligatorie, astfel că cetățenii au dreptul de a alege dacă vor să facă vaccinul anti-COVID-19 sau nu. În ceea ce privește acordarea beneficiilor pentru cei care se imunizează, Vlad Voiculescu a spus că acest lucru nu este luat în calcul de autorități și că cei care fac vaccinul împotriva noului coronavirus ar putea primi doar o zi liberă. 

„Vaccinarea este voluntară. Nu se pune problema acordării unor facilităţi în acest moment. Cine vrea să se vaccineze este binevenit şi sunt vaccinuri şi vor fi în perioada următoare pentru toată lumea. Primim peste 7 milioane de vaccinuri doar în următoarele două luni. (…) O zi liberă ar putea fi mai puţin decât un beneficiu, ar putea să fie o facilitare a vaccinării. Facem lucrurile mai uşoare pentru ca oamenii să se vaccineze.

Nu o să dăm nimănui un premiu pentru că se vaccinează. Cine nu vrea să se vaccineze nu se vaccinează.”, a spus ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, potrivit alephnews.ro.

Ministrul Sănătății a explicat că românii care se vor vaccina nu vor primi beneficii din partea statului
Ministrul Sănătății a explicat că românii care se vor vaccina nu vor primi beneficii din partea statului[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce se întâmplă la șase luni după vaccinarea cu Pfizer? Specialiștii au făcut anunțul

Autoritățile au anunțat că în perioada următoare vor ajunge noi doze de vaccin anti-Covid-19 în România și că vor fi luate măsuri pentru a crește capacitatea de vaccinare, astfel încât românii să nu mai fie nevoiți să aștepte o perioadă lungă de timp pentru a primi serul împotriva

coronavirusului. Mai mult, vaccinarea s-ar putea face inclusiv la medicul de familie sau chiar la sediile anumitor firme, totul pentru care numărul celor care se vaccinează să crească semnificativ în perioada următoare.

Citeste si: Persoanele vaccinate cu ambele doze mai pot transmite sau nu virusul SARS-CoV-2? Iata ce arata noile studii efectuate in SUA!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Când ar putea fi vaccinați anti-Covid-19 copiii cu vârsta peste 12 ani? Valeriu Gheorghiță: „Va fi un avantaj suplimentar!”

Spania ignoră poziția OMS: ia în calcul administrarea unei a treia doze de vaccin

BOMBĂ! Simona Halep îl distruge pe Ion Țiriac! De ce nu l-a invitat la nunta ei și cine i-a fost NAȘ! Lovitură TOTALĂ

O femeie a avut o reacție alergică severă după vaccinarea cu AstraZeneca: "Corpul meu era inflamat și fierbinte."

Persoanele vaccinate ar putea renunţa la măştile de protecţie? Răspunsul lui Valeriu Gheorghiță

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies