Cum se va face vaccinarea împotriva noului coronavirus la medicul de familie? Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 31 mar 2021, 17:48
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România
Sursa: Facebook

Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie ar urma să înceapă la jumătatea lunii aprilie, iar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a precizat cum se va desfășura aceasta.

Românii vor putea să se vaccineze la cabinetul medicului de familie de la jumătatea lunii aprilie, iar autoritățile speră ca acest lucru să îi îndemne pe oameni să se imunizeze în număr cât mai mare. Valeriu Gheorghiță,  coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a precizat că nu va mai fi nevoie de programare pe platformă, ceea ce înseamnă că procedura va fi simplificată.

Valeriu Gheorghiță, detalii despre vaccinarea la medicul de familie 

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a explicat cum se va desfășura campania de vaccinare la medicul de familie. Practic, românii nu vor mai fi nevoiți să se programeze pe platformă, ci fiecare medic de familie va programa un anumit număr de pacienți zilnic. Datele vor fi transmise ulterior Registrului Electornic Naţional al Vaccinării.

 

„Vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie nu se va face programare pe platformă. Fiecare medic de familie, după modelul vaccinărilor antigripale, sezoniere, îşi face catagrafia pacienţilor proprii şi zilnic va programa un număr fix de persoane şi va efectua vaccinarea persoanelor respective, datele în schimb este obligatoriu să fie centralizate în Registrul Electornic Naţional al Vaccinării.(...) Persoanele care vor fi vaccinate în aceste centre ale marilor operatori economici fac parte din rândul angajaţilor.

Parte dintre operatorii economici şi-au exprimat disponibilitatea de a menţine centrul deschis şi pentru restul populaţiei, aşa încât depinde de la un operator la altul dacă primeşte şi persoane din rândul populaţiei generale atunci evident că va fi disponibilă pentru programare în platformă şi se va configura acel centru, dacă vorbim doar de vaccinarea personalului propriu acest lucru va fi suspus analizei, încă nu s-au finalizat detaliile.”, a spus Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, potrivit alephnews.ro.

Citeste si: Fondatorul BioNTech, noi dezvăluiri despre pandemia de coronavirus: „Până la sfârșitul verii...” Ce urmează în Europa?

Numărul copiilor internați în spital cu COVID-19 este în creștere. Ce pot face părinții pentru a-i proteja pe cei mici. Octavian Jurma: „Infectarea nu este inevitabilă. Trebuie să fii atent încă 4-5 săptămâni”

Românii nu doar că se vor putea vaccina în cabinetele medicilor de familie, ci anumite persoane vor putea primi serul chiar la locul de muncă, având în vedere că anumiți operatori economici și-au exprimat disponibilitatea de a-i vaccina pe angajați la sediu.

Mai mult, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a dezvăluit că vor apărea noi centre de vaccinare, astfel încât să se imunizeze cât mai multe persoane, iar timpul de așteptare să fie cât mai mic. 

Citeste si: Beneficii pentru românii care se vaccinează anti-Covid! Ar putea circula fără restricții în Grecia și Israel

 


Nona pare interesată de un date cu Ionuț: „Da, mi-aș dori!”. Concurenta urmează să decidă ce va face în această privință

Nona este interesată de Patrick, dar, atunci când a intrat în „Casa Iubirii”, era îndreptată spre Ionuț. Acum, aceasta are șansa de a avea un date cu Ionuț și mâine, 2 februarie, urmează să decidă dacă va accepta sau nu.

Cookies