Cum se va face vaccinarea împotriva noului coronavirus la medicul de familie? Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

,
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România[Sursa foto: Facebook]

Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie ar urma să înceapă la jumătatea lunii aprilie, iar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a precizat cum se va desfășura aceasta.


In articol:

Românii vor putea să se vaccineze la cabinetul medicului de familie de la jumătatea lunii aprilie, iar autoritățile speră ca acest lucru să îi îndemne pe oameni să se imunizeze în număr cât mai mare. Valeriu Gheorghiță,  coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a precizat că nu va mai fi nevoie de programare pe platformă, ceea ce înseamnă că procedura va fi simplificată.

Valeriu Gheorghiță, detalii despre vaccinarea la medicul de familie 

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a explicat cum se va desfășura campania de vaccinare la medicul de familie. Practic, românii nu vor mai fi nevoiți să se programeze pe platformă, ci fiecare medic de familie va programa un anumit număr de pacienți zilnic. Datele vor fi transmise ulterior Registrului Electornic Naţional al Vaccinării.  

„Vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie nu se va face programare pe platformă. Fiecare medic de familie, după modelul vaccinărilor antigripale, sezoniere, îşi face catagrafia pacienţilor proprii şi zilnic va programa un număr fix de persoane şi va efectua vaccinarea persoanelor respective, datele în schimb este obligatoriu să fie centralizate în Registrul Electornic Naţional al Vaccinării.(...) Persoanele care vor fi vaccinate în aceste centre ale marilor operatori economici fac parte din rândul angajaţilor. Parte dintre operatorii economici şi-au exprimat disponibilitatea de a menţine centrul deschis şi pentru restul populaţiei, aşa încât depinde de la un operator la altul dacă primeşte şi persoane din rândul populaţiei generale atunci evident că va fi disponibilă pentru programare în platformă şi se va configura acel centru, dacă vorbim doar de vaccinarea personalului propriu acest lucru va fi suspus analizei, încă nu s-au finalizat detaliile.”, a spus Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, potrivit alephnews.ro.

Românii se vor putea vaccina împotriva noului coronavirus la cabinetul medicului de familie
Românii se vor putea vaccina împotriva noului coronavirus la cabinetul medicului de familie[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Fondatorul BioNTech, noi dezvăluiri despre pandemia de coronavirus: „Până la sfârșitul verii...” Ce urmează în Europa?

Românii nu doar că se vor putea vaccina în cabinetele medicilor de familie, ci anumite persoane vor putea primi serul

chiar la locul de muncă, având în vedere că anumiți operatori economici și-au exprimat disponibilitatea de a-i vaccina pe angajați la sediu.

Mai mult, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a dezvăluit că vor apărea noi centre de vaccinare, astfel încât să se imunizeze cât mai multe persoane, iar timpul de așteptare să fie cât mai mic. 

Citeste si: Beneficii pentru românii care se vaccinează anti-Covid! Ar putea circula fără restricții în Grecia și Israel

 

Citește-ne pe

Citește și:

Aer în loc de combustibil la benzinărie: „Ia uite cum se alimentează un camion cu aer, cum se fură la pompă“ VIDEO

Un nou efect advers al vaccinului anti-Covid-19. Ce au raportat persoanele vaccinate? Specialiștii au solicitat un studiu amănunțit

O țară din Asia care se opune Chinei are o scădere dramatică a populației

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Cum îți poți alege tipul de vaccin anti-COVID cu care să te imunizezi?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies