Beneficii pentru românii care se vaccinează anti-Covid! Ar putea circula fără restricții în Grecia și Israel

,
vaccin covid beneficii
Ce beneficii ar putea avea romanii care aleg sa se vaccienze

Românii vaccinați ar putea călători mai ușor în Grecia și Israel, fără să mai fie nevoiți să se testeze sau să stea în carantină


In articol:

Pandemia de coronavirus continuă să cauzeze numeroase probleme la nivel modial. Scepticismul față de vaccinare i-a determinat pe oficialii multor state să se gândească la variante alternative pentru a motiva populația să se imunizeze, pentru a evita răspândirea coronavirusului. Astfel, românii vaccinați ar putea călători mai ușor în Grecia și Israel.

Românii vaccinați vor putea circula fără restricții în Grecia și Israel

Situația infectării cu COVID continuă să fie una dificilă în România deși a început deja campania de imunizare.  În Grecia și Israel, cazurile de coronavirus încă există, dar autoritățile sunt mai eficiente în a genera strategii de prevenire a răspândirii virusului.

Românii vaccinați vor putea ajunge mai uşor în Grecia și Israel, fără să se testeze împotriva COVID-19 ori să stea în carantină, cum sunt obligați să o facă acum. Acest lucru va fi posibil prin prezentarea unei adeverințe de vaccinare.

România ar putea încheia un protocol cu Grecia și Israel, pentru ca româniisă poată călători în aceste două state pe baza adeverinței de vaccinare. În momentul de față, românii care merg în Grecia trebuie să stea în izolare timp de șapte zile, iar cei care călătoresc în Israel, trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului PCR făcut cu 72 de ore înainte și să stea în izolare două săptămâni.

Protocolul care există între Grecia și Israel ar putea fi introdusă și România. Astfel, se va forma o bulă turistică, așa cum s-a realizat între Letonia, Estonia și Lituania.

Statele membre UE lucrează la un certificat comun de vaccinare, conform Digi24. Vor trebui luate în considereare, însă și o serie de alte probleme, precum posibilul risc de infectare, în pofida vaccinării.

Citeste si: NU se mai iese din case după ora 22:00? Ce reguli vor trebui să respecte românii începând de MIERCURI

„Ministrul Economiei și Turismului a discutat cu ministrul grec, sper

ca într-o săptămână-două să facem un protocol. Nu se poate la nivel de Bruxelles, dar va fi bilateral. Asta va însemna că, dat fiind faptul că România merge bine la capitolul vaccinare, românii care vor avea vaccin vor putea merge în Grecia fără test.

Noi încercăm să îi convingem pe greci să facă testul rapid în frontieră, contra cost, cu 10 euro. Vom face un protocol.


Adeverința de vaccinare este un lucru bun. Dacă se reglementează la nivelul comunității Uniunii Europene, poți circula liber peste tot ”, a declarat vicepreședintele ANAT, potrivit huff.ro

Citeste si: Lege nouă pentru declaraţia pe PROPRIE RĂSPUNDERE! În ce condiții TREBUIE să o completezi

 

Citește-ne pe
Citește și:

Noile restricţii propuse ACUM de CNSU. Mare atenţie când ieşiţi afară sau unde plecaţi!

Explicația numărului scăzut de cazuri: Au fost făcute mai puține teste, la jumătate față de raportul precedent

Laurențiu Reghecamf surprins în vacanță cu adevărata amantă. Nu este Florentina Raiciu. Anamaria Prodan, reacție neașteptată

Lege nouă pentru declaraţia pe PROPRIE RĂSPUNDERE! În ce condiții TREBUIE să o completezi

Când începe Postul Paștelui și ce este interzis să faci timp de 40 de zile

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies