Lege nouă pentru declaraţia pe PROPRIE RĂSPUNDERE! În ce condiții TREBUIE să o completezi

,
Klaus Iohannis, despre noile masuri
Presedintele Klaus Iohannis, despre temele dezbatute in sedinta de marti

Președintele Klaus Iohannis a decis în ședința de marți de la Palatul Cotroceni că măsurile aflate în vigoare să fie prelungite cu încă 30 de zile, iar circulația pe timpul nopții să fie devansată de la ora 23 la ora 22.


In articol:

În ședința de marți de la Palatul Cotroceni la care au participat Președintele Klaus Iohannis, Premierul Florin Cîțu și mai mulți miniștrii, s-a discutat despre instaurarea unor noi măsuri, după ce numărul infectărilor cu coronavirus au crescut considerabil în ultimele zile.

Noile măsuri impuse în România, după ce numărul infectărilor cu COVID au crescut

În ședința de la Palatul Cotroceni s-a stabilit că  ora de circulație pe timpul nopții a populației să fie devansată de la ora 23 la ora 22. Astfel, românii nu vor mai putea pleca de acasă după ora 22 fără un motiv întemeiat și fără declarație pe propria răspundere. Cei care vor ieși din casă după ora stabilita vor avea nevoie de declarație pe propria răspundere, de la angajator, sau un motiv întemeiat. Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile.

Printre temele abordate în ședință se numără și cele legate de securitatea școlilor. Șeful statului a precizat că se caută soluții pentru a crește siguranța în școli. Miniștrii care au participat la întrunire sunt de părere că prin alocările bugetare viitoare, atât din fondurile naționale, cât și din cele europene, zona de infrastructură educațională să devină o prioritate reală.

”Adevărul este,şi este un adevăr trist, că avem încă mult prea multe clădiri neverificate sau neautorizate în ultimul deceniu. Ca să vă daţi seama: peste 40% dintre clădirile în care funcţionează şcoli sunt amplasate în zone cu risc seismic ridicat. Astăzi am discutat nu atât despre probleme, fiindcă ele sunt cunoscute şi am pregătit un material introductiv suficient de bun, dar am discutat suficient de mult despre soluţii, fiindcă despre probleme s-a tot discutat.

Eu îmi doresc, premierul îşi doreşte, toţi cei care au participat ne dorim să găsim soluţii şi să facem o dată şi o dată paşii spre şcolile sigure şi sănătoase pe care ni le dorim”, a declarat Iohannis.

Nu se mai circula după ora 22
Cazurile de infectare COVID au crescut

Citeste si: Bilanț coronavirus 10 martie: Crește în continuare numărul pacienților de la ATI! Număr mare și de decese!

Școlile, o prioritate pentru bugetul de stat

În PNRR vor fi prevăzute fonduri pentru investiții în unitățile de învățământ de stat. Klaus Iohannis a declarat că se caută debiocratizarea sistemului de învățământ.

Situația din ultimele zile privind creșterea numărului de infectări cu noul coronavirus este îngrijorătoare. Creșterea este evidentă, iar presiunea pe secțiile de la ATI este tot mai mare. Președintele a informat populația că nu este momentul să irosim ceea ce am câștigat prin campania de vaccinare, care a mers foarte bine. Acesta a mai spus că până în vară nivelul de vaccinare va fi unul foarte bun.

Citeste si: Localitatea care a intrat in carantina pentru 14 zile! Mii de bucuresteni sunt afectati!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Localitatea care a intrat in carantina pentru 14 zile! Mii de bucuresteni sunt afectati!

Mesaj emoționant al unui ierarh, la moartea Preasfințitului Gurie: 'I-a murit trupul învins de acest microb, poate ca să ne spună tuturor: fiți mult mai atenți'

BOMBA SUPREMĂ DESPRE VACCIN! Celebrul părinte Ciprian Grădinarul, duhovnicul oamenilor influenți, RUPE TĂCEREA! Este un SCANDAL fără precedent! Care este ADEVĂRUL

Premierul Cîţu, anunţ despre LOCKDOWN de Paşte

Ce se va întâmpla cu slujba de Înviere în 2021? Ministerul Sănătății, noi precizări: „Este o situație...”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies