Localitatea care a intrat in carantina pentru 14 zile! Mii de bucuresteni sunt afectati!

,

O comuna de langa Bucuresti a intrat de astazi in carantina pentru 14 zile, ca urmare a cresterii ratei de infectare cu COVID-19.


In articol:

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov, publicat pe site-ul oficial al institutiei, comuna Clinceni a intrat in carantina, incepand de marti, 9 martie 2021, pentru o perioada de 14 zile, din cauza cresterii alarmante a ratei de infectare cu noul coronavirus.

Decizia a fost luata din ordinul sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta, dr. Raed Arafat.

Comuna Clinceni a intrat in carantina pentru 14 zile!

Astfel, de marti, 9 martie, in comuna Clinceni s-au impus urmatoarele restrictii specifice carantinarii zonale: se interzice strict intrarea/ieşirea în/din zona carantinata prin alte zone si cai de acces decat cele deschise circulatiei publice de pe drumurile nationale, judetene, comunale si forestiere. Sunt interzise de asemenea circulatia si stationarea persoanelor in spatiile publice, din interiorul zonei carantinate, cu exceptia motivelor concret justificate, pe baza declaratiei pe propria raspundere, a legitimatiei de serviciu sau a adeverintei de la angajator.

"Propunerea privind carantinarea comunei Clinceni a fost adoptată prin Hotărârea CJSU Ilfov nr. 20/08.03.2021 desfășurată în urma evaluării riscului răspândirii virusului SARS-CoV-2 în localitatea Clinceni județul Ilfov, întocmită de către Direcția de Sănătate Publică Ilfov în vederea instituirii măsurii de carantină zonală, evaluare avizată și de către Institutul Național de Sănătate Publică.

Măsurile au fost propuse ca urmare a faptului că în localitatea Cliceni, județul Ilfov, rata de incidență cumulată calculată la data de 08.03.2021 pentru ultimele 14 zile a atins valoarea de 6,14/1.000 locuitori. Mai exact, din populația totală de 7508 locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile a fost de  46 persoane.

Conform Ordinului șefului DSU cu nr.

6587/08.03.2021 privind instituirea carantinei zonale pentru comuna Clinceni, cu satele aparținătoare, măsura se instituie începând cu data de 09.03.2021 ora 05:00.", potrivit digi24.ro

Masurile obligatorii pe care trebuie sa le respecte toate persoanele care locuiesc permanent in localitatea Clinceni sau care se afla in tranzit, le puteti afla AICI Ordinul șefului DSU nr. 6587 din 08.03.2021

carantina comuna clinceni
Situatie alarmanta in apropierea Capitalei, in comuna Clinceni, unde rata de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 6,14 la mia de locuitori.

Potrivit celui mai recent Bilant Coronavirus transmis de autoritati in data de 9 martie 2021, judetul Timis se afla in continuare pe primul loc

in topul infectarilor, cu o rata de incidenta a noilor cazuri de COVID-19 de 5,19 la mia de locuitori. Totodata in scenariul rosu raman in continuare judetele: Ilfov, cu o rata de infectare de 3,61, Cluj cu 3,29 si Brasov cu 3,13.
De asemenea, in Bucuresti, care a intrat deja in scenariul rosu s-a inregistrat o usoara crestere a ratei de infectare fata de ziua precedenta, ajungandu-se la 3,16 de la 3,04.

Citeste si: Klaus Iohannis, anunț oficial: „Circulația pe timp de noapte va fi restricționată mai devreme!” Vom avea un nou lockdown de Paște?

carantina comuna clinceni
Cresterea numarului de noi cazuri de infectare cu COVID-19 a dus la carantinarea comunei Clinceni pentru 14 zile.

Premierul Florin Cîţu a declarat recent ca nu ia in calcul un lockdown national de Paște!

Potrivit stirilekanald.ro, Premierul Cîţu a precizat, marți seara, ca nu au in vedere niciun scenariu in care tara noastra ar putea să intre in carantina totala in apropierea sau in timpul sarbatorilor pascale.
Premierul Romaniei a publicat un mesaj pe retelele de socializare, prin care solicita populatiei sa respecte cu strictete si responsabilitate regulile de protectie anti-COVID-19.
"Nu există NICIUN scenariu în care România intră în lockdown. Am promis că ținem România deschisă de Crăciun și de Revelion, ne-am ținut de cuvânt. Vă asigur că așa va fi și în perioada Sărbătorilor de Paște", a scris Florin Cîţu pe contul sau de Facebook.

Citeste si: Ce restricții se impun de ASTAZI în România! Președintele Klaus Iohannis a anunțat noile măsuri

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Decizie radicală în municipiile cu o incidenţă peste 4,5. Valeriu Gheorghiță a precizat ce măsuri vor fi luate: „Ne dorim să...”

Premiile BAFTA 2021 - Lista completă a câştigătorilor. Lungmetrajul 'Nomadland' a obţinut cele mai multe distincţii

Clasament Survivor România 2021. Cine se află pe primul loc în top după plecarea Anei Porgras. Răsturnare totală de situație

Ce restricții se impun de ASTAZI în România! Președintele Klaus Iohannis a anunțat noile măsuri

Premierul Cîţu, anunţ despre LOCKDOWN de Paşte

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies