Decizie radicală în municipiile cu o incidenţă peste 4,5. Valeriu Gheorghiță a precizat ce măsuri vor fi luate: „Ne dorim să...”

,
Valeriu Gheorghiță,  coordonatorul campaniei de vaccinare în România
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România[Sursa foto: Facebook]

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a anunțat ce urmează să se întâmple în municipiile cu o incidenţă de peste 4,5. Ce au decis autoritățile?


In articol:

În ultimele zile, autoritățile din România au raportat o creștere semnificativă a numărului de cazuri noi de coronavirus, motiv pentru care sunt luate în calcul noi restricții, astfel încât situația să fie ținută sub control.

Valeriu Gheorghiță a anunțat ce urmează să se întâmple în municipiile în care rata de incidență este peste 4,5 cazuri la o mie de locuitori.

Valeriu Gheorghiță, anunț oficial. Ce măsuri vor fi luate în municipiile cu o incidenţă peste 4,5?

Mai multe orașe mari din România au intrat în scenariul roșu după ce rata de incidență a depășit 3 cazuri la o mie de locuitori. Având în vedere că este declarată carantina atunci când un oraș sau o localitate depășește rata de incidență de 6 cazuri la o mie de locuitori, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a anunțat că în municipiile și județele unde este depășită incidența de 4,5 la mie va începe programarea pentru vaccinare a persoanelor din etapa a III-a.

Citeste si: Tulpina braziliană a coronavirusului a ajuns în România. Unde au fost confirmate primele cazuri de îmbolnăvire?

Programarea se va face direct pe platformă, iar în zilele

ce urmează vor fi deschise noi centre de vaccinare, totul pentru a nu se ajunge în situația ca aceste municipii și județe să intre în carantină în perioada următoare din cauza numărului mare de îmbolnăviri.

Persoanele din etapa a III-a se pot programa pentru vaccin în municipiile cu rata de incidență peste 4,5
Persoanele din etapa a III-a se pot programa pentru vaccin în municipiile cu rata de incidență peste 4,5[Sursa foto: Unsplash]

„Deschiderea posibilităţii de programare a persoanelor din etapa a III-a pentru judeţele care au municipii cu rată de incidenţă cumulată a cazurilor mai mare de 4,5 la mie. Vă prezint care sunt aceste municipii, respectiv judeţe: vorbim de judeţul Alba cu Municipiul Alba Iulia, Timiş cu Municipiul Timişoara, judeţul Braşov cu Municipiul Braşov şi localitatea

Sânpetru, judeţul Maramureş cu localitatea Baia Mare, judeţul Sălaj cu Municipiul Zalău, Hunedoara cu Municipiul Petroşani, judeţul Cluj cu Municipiul Cluj Napoca şi judeţul Giurgiu cu Municipiul Giurgiu. În aceste localităţi menţionate va fi posibilă programarea inclusiv a persoanelor din etapa a III-a direct în platforma de programare, conform criteriilor de care fiecare persoană aparţine.(...) Vor mai fi deschise în următoarele zile în aceste municipii centre noi de vaccinare, unde vom distribui vaccinul de la compania Oxford AstraZeneca.
Numărul de centre este variabil, în funcţie de spaţiile disponibile la nivelul fiecărui municipiu şi de resursa umană pe care fiecare municipiu o oare disponibilă, ţinând cont că acest demers se face foarte rapid şi nu avem un timp suficient de pregătire pentru a beneficia de această perioadă în care putem să distribuim cu prioritate vaccinuri în municipiile afectate. De ce am ales această rată de incidenţă de 4,5? În primul rând, după cum ştim, peste o rată de incidenţă de 3 la o mie de locuitori localitatea respectivă intră în scenariul roşu şi din acest
punct de vedere se impun anumite restricţii care sunt hotărâte prin decizii şi hotărâri ale CNSU. La o rată de incidenţă de peste 6 localitatea respectivă intră în carantină şi are criterii de carantinare, iar noi ne dorim ca de la 4,5 rată de incidenţă să putem interveni din punct de vedere medical prin accelerarea campaniei de vaccinare în localităţile afectate.”
, a precizat Valeriu Gheorghiţă, potrivit stirileprotv.ro .

Citeste si: Restricții în bisericile din România? ÎPS Teodosie a reacționat dur: „Biserica aparține lui Dumnezeu și...”

 

Citește-ne pe
Citește și:

Carantină totală, timp de o lună! Ce stat a impus lockdown complet

Tratamentul cu anticorpi monoclonali împotriva Covid-19 urmează să fie autorizat în SUA

Ana Porgras rupe tăcerea! Motivul real pentru care a fost propusă de Jador și eliminată de la Survivor România

NU se mai iese din case după ora 22:00? Ce reguli vor trebui să respecte românii începând de MIERCURI

Medicul Beatrice Mahler, despre valul al treilea de COVID-19: "Va fi mai rău, evoluția este extrem de brutală"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies