Ce restricții se impun de ASTAZI în România! Președintele Klaus Iohannis a anunțat noile măsuri

,
Rstrictii noi se impun de astază
Noi restrictii in Romania

Președintele Klaus Iohannis a anunțat noile măsuri care se vor impune începând de astăzi, 10 martie, în România. Șeful statului a mai subliniat că starea de alertă se va prelungi cu încă 30 de zile, iar măsurile în vigoare vor fi în continuare.


In articol:

Cazurile de infectare cu noul coronavirus au crescut considerabil în ultimele zile, astfel autoritățile au hotărât impunerea de noi restricții în vederea protejării populației de infectarea cu noul virus. În urma ședinței de la Palatul Cotroceni, unde au participat toți miniștri, dar și Președintele Klaus Iohannis, s-a hotărât prelungirea stării de alertă cu 30 de zile.

Ce restricții se impun de astăzi în România?

După ce s-a decis prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, șeful de stat a hotărât ca circulația pe timpul nopții să fie restricționată după ora 22, în loc de ora 23 cum era până în acest moment. Astfel, populația va putea circula după ora 22 doar cu declarație pe propria răspundere, de la angajator, sau cu motiv bine întemeiat.

Anunțul a fost făcut de Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă după încheierea ședinței de la Palatul Cotroceni.

Președintele a declarat că numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus este vizibil ridicat, iar  presiunea pe secțiile de la ATI este extrem de mare. Klaus Iohannis, sfătuiește populația să respecte măsurile și să nu dăm cu piciorul campaniei de vaccinare care este în continuă desfășurare și merge foarte bine.

”Până în prezent s-au vaccinat peste 1 milion de români iar numărul de doze administrate crește de la o zi la alta. Numărul centrelor de vaccinare crește de la o săptămână la alta astfel încât la vară vom avea un nivel foarte bun de vaccinare a populației. Dar până atunci trebuie să avem grijă să nu ne înecăm la mal. Starea de alertă va fi prelungită în această săptămână din cauza numărului mare de îmbolnăviri.”,

a declarat Klaus Iohannis.  

Președintele a anunțat noile masuri
Klaus Iohannis a anunțat noile măsuri care vor intra in vigoare de astăzi

Citeste si: Klaus Iohannis, anunț oficial: „Circulația pe timp de noapte va fi restricționată mai devreme!” Vom avea un nou lockdown de Paște?

Klaus Iohannis a mai subliniat că măsurile care sunt în vigoare în acest moment vor fi prelungite. Însă circulația pe timpul nopții va fi restricționată începând cu ora 22. Șeful statului a mai spus că nu are în vedere un lockdown de Paște, însă totul depinde de respectarea măsurilor de protejare împotriva virusului COVID-19.

Aceste decizii au fost luate după ce în 24 de ore au fost raportate 4.989 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Alți 93 de pacienți și-au pierdut viața, iar în spitale sunt internați 10.157. Dintre aceștea 1.126 sunt internați la ATI.

Citeste si: Restricții mai dure în România! Guvernul ia în calcul limitarea circulației pe timpul nopții

 

Citește-ne pe

Citește și:

Două turiste, ameninţate de un angajat al unui restaurant din Mykonos, după un prânz de 600 de euro

Decizie radicală în municipiile cu o incidenţă peste 4,5. Valeriu Gheorghiță a precizat ce măsuri vor fi luate: „Ne dorim să...”

Cod portocaliu de furtună, în două județe din vestul țării: S-a emis mesaj RO-Alert

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Restricții în bisericile din România? ÎPS Teodosie a reacționat dur: „Biserica aparține lui Dumnezeu și...”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies