Este oficial! Vaccinul Johnson & Johnson ajunge în România! Iată când ajung primele doze!

,
Vaccinul anti-COVID
Vaccinul Johnson & Johnson ajunge în România! Când ajung primele doze

România va primi câteva zeci de mii de doze de vaccin Johnson&Johnson, a anunţat coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiţă. 


In articol:

Vaccinul Johnson & Johnson va ajunge în România cel mai probabil în a doua jumătate a lunii aprilie, potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

Vaccinul anti-COVID
Vaccinul Johnson & Johnson ajunge în România!

Citeste si: Mai multe țări din Europa au suspendat vacciarea cu dozele produse de AstraZeneca. UE, sceptică în ceea ce privește vaccinul britanic-suedez

Vaccinul Johnson & Johnson ajunge în România

Valeriu Gheorghiţă a anuntat ca acest vaccinse administreză într-o singură doză, spre deosebire de cele de la Pfizer-BioNTech, Moderna și AstraZeneca. 

„În a doua jumătate a lunii aprilie dacă nu mă înşel ar trebui să primim probabil prima tranşă. Nu este una consistentă, probabil că vom primi câteva zeci de mii de doze. Reamintesc faptul că se administrează într-o singură doză, deci schema de vaccinare este simplificată. Din acest motiv nu au fost luate decizii finale vizavi de categoria de persoane eligibile. Ţinând cont de faptul că este un vaccin recomandat tuturor celor cu vârsta de peste 18 ani şi care nu au contraindicaţii cunoscute, vom vedea care va fi strategia prin care vom folosi acest tip de vaccin”, a spus dr. Gheorghiţă, potrivit Mediafax.

Citeste si: Raed Arafat a dezvăluit ce se va întâmpla după al treilea val de pandemie. Veşti bune pentru români!

Totodată, Valeriu Gheorghiţă a vorbit și despre persoanele care sunt eligibile pentru imunizarea cu serul de la compania Johnson & Johnson.  Momentan, acesta spune că nu a fost luată o decizie finală în legătură cu  aceste persoane. Însă, pentru ca se administreaza într-o singură doză, acesta se pretează mai mult pentru centre mobile şi pentru vaccinare în localităţile în care accesul la centrele de vaccinare este mai redus, potrivit Digi24.

„Asta nu înseamnă că nu va fi accesat şi de restul categoriilor de persoane”, a mai spus dr.

Gheorghiţă.

Vaccinul dezvoltat de producătorul Johnson&Johnson a fost aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), în 11 martie. 

Etapa a treia de vaccinare

De luni, 15 martie 2021, campania de vacccinare din România a intrat  în etapa finală, care este deschisă tuturor persoanelor care au împlinit 16 ani și care doresc să se vaccineze.

Programul pe județe pentru deschiderea listelor de așteptare:

Citeste si: Te poţi îmbolnăvi de COVID şi după vaccinare! Care este motivul?

9:00-11:00  Centre de vaccinare din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna.

11:00-13:00  Centre de vaccinare din județele Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova.

13:00-15:00  Centre de vaccinare din județele Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Fiica partizanului Toma Arnăuţoiu: „Tata a refuzat să înlocuiască patriotismul, credinţa şi dreptatea cu oportunismul, ambiguitatea şi prefăcătoria“

Este oficial! Raed Arafat a făcut anunțul: „Suntem într-un nou val. Dezavantajul este că...”

Vasile Blaga rămâne achitat definitiv în dosarul în care a fost acuzat de primirea a 700.000 de euro drept sponsorizări la PDL

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce a dezvăluit medicul Virgil Musta despre anticorpii COVID-19? Informația care schimbă tot ce știam până în prezent: „Nu știm câtă protecție ne conferă!”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies