Ce trebuie să faci înainte de vaccinarea anti-COVID?

,
vaccin coronavirus
Ce sunt sfatuiti romanii sa faca inainte de vaccinare

Medicul Vlad Mixich a atenţionat românii cu privire la ce trebuie să facă înainte de vaccinarea anti-COVID.


In articol:

Într-o postare pe pagina sa personală de Facebook, medicul Vlad Mixich a dezvăluit ce ar trebui să facă românii care au ales să se vaccineze, cu o seară înainte de a fi imunizaţi. Între timp, a treia etapă a campaniei de vaccinare a început luni, 15 martie. 

Ce să faci cu o noapte înainte de vaccinare

Românii care au ales să se vaccineze tebuie să doarmă bine în seara de dinaintea vaccinului și după, a spus medicul Vlad Mixich pe  pagina sa de Facebook. Potrivit lui, odihna şi un somn bun face întotdeauna minuni.

„Încercați să dormiți bine în noapte de dinainte și de după vaccinare. Oricât de ciudat ar suna, sistemul nostru imunitar funcționează sincronizat cu ritmul nostru circadian și se pare că atât momentul vaccinării (preferabil dimineața), cât și calitatea somnului poate ajuta protecția oferită de vaccinare. Deocamdată doar se pare, mai e nevoie de multe date ca să fim siguri, dar un somn bun face întotdeauna minuni, inclusiv ne poate ajuta să înțelegem lucruri”, a scris medicul pe  pagina sa de Facebook.

Citeste si: Ce a dezvăluit medicul Virgil Musta despre anticorpii COVID-19? Informația care schimbă tot ce știam până în prezent: „Nu știm câtă protecție ne conferă!”

A început treia etapă de vaccinare

A treia etapă de vaccinare a început luni, conform  HotNews.  În etapa a treia a campaniei de vaccinare este inclusă populația generală, fiind însă prioritizate mai multe categorii, respectiv persoane care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unor unităţi, operatori economici cu risc ridicat de infectare a personalului propriu şi a persoanelor deservite, din următoarele domenii de activitate:

 

 • (i) lucrătorii din industria extractivă;
 • (ii) lucrătorii din industria prelucrătoare;
 • (iii) lucrătorii din hoteluri şi restaurante;
 • (iv) lucrătorii din domeniul de întreţinere corporală, coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare;
 • (v) lucrătorii din domeniul spectacole, activităţi culturale şi recreative;
 • (vi) lucrătorii din sistemul financiar, bancar şi din domeniul asigurărilor,cu precădere a celor care au contacte directe cu publicul şi a celor care prestează servicii esenţiale de plăţi, administrare cont şi investiţii şi operează infrastructuri critice naţionale, precum şi personalul critic de suport al acestora;
 • (vii) persoanele cazate în centrele regionale de proceduri şi cazare ale solicitanţilor de azil aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări;

 

Citeste si:  De ce a crescut numărul cazurilor noi de coronavirus în România? Locul unde s-ar fi infectat cei mai mulți români cu COVID-19

 

 • (viii) persoanele cazate în centrele pentru cazarea străinilor luaţi în custodie publică aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări;
 • (ix) persoanele private de libertate;
 • (x) persoanele care asigură infrastructura de comunicaţii;
 • (xi) lucrătorii din domeniul muzeal şi al colecţiilor publice;
 • (xii) lucrătorii din biblioteci;
 • (xiii) casierii şi ceilalţi lucrători din magazinele de retail alimentar.
 • Populaţia adultă, alte categorii decât cele prevăzute la lit. C pct. 1 şi 2;
 • Populaţia pediatrică, în funcţie de evoluţia epidemiologică şi de caracteristicile vaccinurilor aprobate pentru utilizarea la persoanele cu vârsta sub 18 ani.

 

Citeste si: Un centru de vaccinare din București, pe punctul de a se închide. Beatrice Mahler: „Ajungem într-un moment de risc major!”a

 

Citește-ne pe

Citește și:

Este oficial! Raed Arafat a făcut anunțul: „Suntem într-un nou val. Dezavantajul este că...”

Ședință la Palatul Victoriei: ce proiecte sunt pe masa premierului Ciucă pentru aprobare

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Ce a dezvăluit medicul Virgil Musta despre anticorpii COVID-19? Informația care schimbă tot ce știam până în prezent: „Nu știm câtă protecție ne conferă!”

Ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu, declaratii transante despre inchiderea scolilor in Romania! In ce conditii se va trece la scoala exclusiv online?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies