Ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu, declaratii transante despre inchiderea scolilor in Romania! In ce conditii se va trece la scoala exclusiv online?

,
Ministrul Educatiei
Ministrul Educatiei a facut cateva lamuriri cu privire la posibila inchidere a scolilor.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anuntat recent in ce conditii se vor inchide scolile si se va trece la scoala exclusiv online in Romania.


In articol:

Sorin Cîmpeanu a declarat ca scolile se vor inchide numai daca rata de incidenta a noilor cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 va depasi 6 la mia de locuitori petru 14 zile, astfel ca pana atunci unitatile de invatamant vor ramane deschise.

Ce a spus Ministrul Educatie despre inchiderea scolilor?

Se cunoaste deja faptul ca Ministrul Sorin Cîmpeanu este un sustinator puternic al cursurilor in format fizic. Si in continuare acesta si-a sustinut punctul de vedere, atunci cand a comunicat oficial ca scolile se vor inchide doar daca se va ajunge la o rata de incidenta a infectarilor cu noul coronavirus de 6 la mia de locuitori. Ministrul a declarat ca in alte conditii nu va fi de acord cu inchiderea scololor si cu revenirea la cursurile exclusiv online.

ministrul educatiei
Ministrul Sorin Cimpeanu este un mare sustinator al scolii in format fizic.

Referitor la o posibila propunere de inchidere a scolilor in Bucuresti, Sorin Cîmpeanu a sustinut că, in situatia in care rata de infectare în Bucureşti este de 3.98 la mia de locuitori, astfel fiind inca departe de atingerea pragului de 6/1000 de locuitori, nu va accepta sa fie inchise scolile.

"Nu văd de ce s-ar pune în discuţie luni, 15 martie, închiderea tuturor şcolilor din Bucureşti, atâta vreme cât suntem, şi sperăm cu toţii să rămânem, departe de pragul de 6/1000 în Bucureşti.

Până la pragul legal stabilit de 6/1.000, în calitate de Ministru al Educaţiei, nu voi fi de acord cu închiderea şcolilor. În acelaşi timp, îndemn încă o dată la prudenţă, la respectarea tuturor regulilor şi la susţinerea campaniei de vaccinare, pentru a face tot posibilul astfel încât să nu se atingă pragul de 6/1.000- rată de infectare", a precizat Ministrul Educatiei pe o retea de socializare, potrivit zf.ro

Tot de curand, Ministrul Sorin Cîmpeanu a sustinut in timpul unei conferinte de presa ca scoala nu constituie un pericol in evolutia pandemiei de coronavirus.

Altele sunt focarele de infectie in Romania, nu scolile si in consecinta unitatile de invatamant vor fi ultimele care se vor inchide in scenariul rosu. Totodata Ministrul Educatiei a transmis ca este foarte important ca elevii sa fie uniti cu parintii si cu profesorii in respectarea stricta a masurilor de combaterea a raspandirii noului coronavirus, subliniind din nou faptul ca scolile se inchid ultimele si se deschid primele.

minitrul educatiei
Ministrul Educatiei indeamna elevii, profesorii si parintii sa lupte impreuna pentru respectarea masurilor de raspandire a noului coronavirus.

"Educația nu îmbolnăvește, te învață să respecți regulile.

Nu am competențe medicale să apreciez inflexibilitatea unor restricții sanitare. Dar am dreptul ca om de educație să mă întreb care este diferența între elevii claselor I-IV care pot veni cu prezență fizică integral și cei de a VIII-a și a XII-a care nu pot veni cu efective întregi. Am dreptul să mă întreb chestia asta", a spus Sorin Cîmpeanu, potrivit reporteronline.ro

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ultima oră! Carantină începând de luni seara în apropierea Capitalei! Cine va trebui să completeze declarația pe propria răspundere?

Bode PUNE FRÂNĂ enturiasmului legat de congres: Vom da explicații PUBLICE

DEZASTRU! Emma Răducanu NU a câștigat US Open. Cum a trișat. I se retrage....

Anunț oficial! Ce se întâmplă cu școlile din București? Prefectul Capitalei: "Se poate întâmpla și mâine!"

Urmează valul 3 al pandemiei de coronavirus în România? Măsurile luate de premierul Florin Cîţu: „Ne pregătim și pentru un număr mai mare de cazuri!”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies